Categories: Eveniment

Pedeapsă cruntă pentru hoţul din maxi-taxi

Individul de 32 de ani, care împreună cu o minoră de 17 ani, a spart mai multe autovehicule de transport persoane din care a furat bunuri şi bani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Complicele lui, o minoră, a scăpat de închisoare.
Alin Armeanu a fost prins în flagrant la începutul lunii ianuarie a.c., după ce a spart mai multe autovehicule într-o singură noapte, iar complice îi era o adolescentă de 17 ani din localitatea Petrila. Hoţul avea asupra lui mai multe instrumente cu care acţiona, dar şi bunuri şi sume de bani a căror provenienţă nu o putea justifica, au explicat poliţiştii la momentul reţinerii. Bunurile sustrase din autoturisme au fost recuperate, dar prejudiciul total, în valoare de 1.600 lei, a fost recuperat în proporţie de doar 40 la sută.
Bărbatul a obţinut clemenţa unor dintre păgubiţi, însă acest lucru nu l-a salvat de la o pedeapsă drastică. Judecătorii de la Petroşani l-au condamnat pentru furt calificat la patru ani închisoare pentru fiecare spargere şi au adăugat un spor de o treime din totalul pedepselor, respectiv şase ani. Astfel, pedeapsa rezultată este de 10 ani închisoare în stare de detenţie. În plus a fost obligat să achite şi despăgubiri celor care nu şi-au retras plângerea. Minora care ţinea de „şase” a fost acuzată de complicitate şi a fost condamnată la o măsură educativă pe o durată de patru luni, dar şi să urmeze un curs de formare profesională. Alin Armeanu a sperat că instanţa superioară îi va reduce pedeapsa, însă magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au respins apelul ca nefondat. Individul mai are pe rolul Judecătoriei Petroşani un dosar în care este învinuit tot de furt calificat. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago