Pe strãzile din Simeria, gropile reapar, precum ciupercile dupã ploaie

  Oana Mihnea

La redacţia noastră a sosit o sesizare din partea unor locuitori ai oraşului Simeria, referitoare la calitatea lucrărilor de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare, executate în localitate. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, chiar şi după ce lucrările pe anumite străzi s-au încheiat, gropile au apărut la nici câteva zile distanţă.

Lucrări de mântuială
La fel ca şi în alte localităţi din judeţ, şi Simeria a fost cuprinsă în proiectul pe fonduri europene derulat de SC Apa Prod SA Deva pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canal. Cert este că, în astfel de situaţii, carosabilul are de suferit inevitabil, însă constructorul este obligat prin contract să îl readucă la starea iniţială. În Simeria, dezastrul nu s-a întins doar pe porţiunea de asfalt, ci a ajuns până pe zonele verzi de lângă casele oamenilor. Situaţia a devenit de nesuportat pentru cetăţenii care locuiesc pe aceste străzi. Spre exemplu, pe strada Pr. Nistor Socaciu, lucrările s-au încheiat în urmă cu aproximativ două săptămâni, însă acum a apărut un lanţ de cratere de-a lungul fostei săpături, oamenii acuzând că execuţia a fost de mântuială. Mai mult, „în aceste zile se asfaltează strada Libertăţii, doar în zonele afectate, însă modul amator în care se face această lucrare ne-a adus în pragul disperării. După ce toată vara zonele verzi au fost zone de depozitare de materiale (inclusiv piatră şi nisip), am fost nevoiţi şi să înghiţim praf la nesfârşit“, spune un locuitor al oraşului Simeria.

Mai există o şansă?
Firma care execută aceste lucrări este SC Acvatot SA Bucureşti, aceeaşi firmă care lucrează şi în municipiul Deva şi a fost reclamată de deveni în nenumărate rânduri pentru calitatea proastă a execuţiei. Potrivit purtătorului de cuvânt al SC Apa Prod SA Deva, Andreea Morogan, lucrările sunt în desfăşurare, contractul nu s-a încheiat, iar carosabilul cu siguranţă va fi readus la starea iniţială. Pe cealaltă parte, administraţia locală Simeria a trimis mai multe sesizări executantului, în speranţa că lucrurile se vor îndrepta. În ultimă instanţă, primarul oraşului, Emil Rîşteiu, a precizat că, în cazul în care carosabilul nu va fi readus la starea iniţială, să arate cel puţin aşa cum era înainte, nu va semna recepţia lucrărilor. În total, în Simeria sunt 10 străzi cuprinse în acest proiect de reabilitare a reţelei de apă şi canal.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la noi, cu ceva funcție pe la o instituție…

17 ore ago

Ne-am speriat degeaba! Ministrul Energiei spune că „taxa pe soare” este un fake news

Adriana Năstase Ministrul Energiei, Virgil Popescu (foto), a negat luni că statul va introduce o…

17 ore ago

Bulina albă

Natalia Intotero, parlamentar PSD de Hunedoara Pentru că a reușit să-l aducă pe europarlamentarul Guido…

17 ore ago

Bulina neagră

Emil F., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru lovire și alte violențe,…

17 ore ago

A plecat de acasă și l-a lăsat cu doi copii

O hunedoreancă de 24 de ani a fost dată dispărută de concubinul ei, la trei…

17 ore ago

Bărbat lovit cu barosul și călcat cu mașina

O petrecere a fost la un pas de a sfârși cu o tragedie după ce…

17 ore ago