Categories: Comunitate

De ce refuzã edilul şef din Simeria sã semneze recepţia lucrărilor de apă-canalizare

Natalia Bumbac

Autorităţile locale ale Simeriei sunt extrem de nemulţumite de modul în care au fost refăcute străzile din oraş, după executarea lucrărilor de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată, proiectul fiind coordonat de SC Apa Prod SA Deva. Motiv pentru care, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, se vede pus în situaţia de a refuza să semneze procesul verbal de recepţie pentru preluarea amplasamentelor unde s-au desfăşurat lucrările.
Gropi şi asfalt măcinat
Proiectul de extindere şi reabilitare a sistemului de apă şi canalizare a vizat 13 străzi din Simeria. Fapt care a dus inevitabil la spargerea carosabilului, doar că, în astfel de situaţii constructorul este obligat prin contract să-l readucă la starea iniţială. Dar, în cazul lucrărilor executate pe raza oraşului Simeria, de către SC Acvatot SA, această regulă nu pare a fi respectată, deoarece refacerea străzilor unde au fost introduse conductele de apă şi canalizare lasă de dorit, probleme majore la refacerea carosabilului fiind pe străzile Preot Nistor Socaciu, Constantin Dobrogeanu Gherea, Ion Luca Caragiale, Fabricii şi Libertăţii. Conform declaraţiei primarului Emil Rîşteiu, asfaltul care a fost turnat de aproximativ două-trei săptămâni pe unele străzi se macină, iar cel mai grav este că în unele locuri s-a prăbuşit. Despre aceste probleme, autorităţile locale ale Simeriei au atenţionat operatorul de apă şi canal în nenumărate rânduri, fiind trimise peste 17 sesizări în acest sens, prima în februarie 2015. Totodată, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, a discutat săptămânal cu constructorul care i-a promis de fiecare dată că „totul va fi în regulă”. Edilul Simeriei susţine că acum, la finalizarea lucrărilor, nu s-a remediat nimic, ba mai mult de atât, părţile implicate sunt nemulţumite că refuză să semneze procesul verbal de recepţie a lucrărilor.
Constructorul a fost atenţionat
Totuşi, există speranţa că lucrurile nu vor rămâne nerezolvate, deoarece şi reprezentanţii SC Apa Prod SA Deva au arătat că sunt interesaţi ca rezultatele în urma acestor lucrări să fie pozitive, încercând să remedieze situaţia. „Cunoaştem situaţia am primit şi adrese din partea Primăriei Simeria în care ne-au fost semnalate anumite deficienţe privind refacerea străzilor, care au fost transmise constructorului. În acest moment, constructorul lucrează pentru remedierea lor”, a afirmat Andreea Morogan, purtătorul de cuvânt al SC Apa Prod SA Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • E pacat ca unii isi bat joc de cetateni si nu le ofera conditii civilizate de trai. Suntem totusi in 2016, nu se mai pot comite abuzuri de acest gen.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago