Final de an bun, la Romos

Magdalena Şerban

Ca peste tot, 2015 a trecut cu bune şi rele, însă speranţa primarilor hunedoreni se agaţă de anul care vine. Romoşenii au intrat deja în atmosfera sărbătorilor, aşa că se iau în calcul doar realizările de până acum, uitându-se greutăţile cu care acestea au venit la pachet.

„Ca de fiecare dată, zilele trecute, copilaşii din comună, 250 la număr, au primit mici daruri din partea primăriei. Ei au avut deja festivitatea dedicată Pomului de Crăciun. Trecând la partea de concluzii administrative, că tot vorbim de finalul de an, pot spune că la această oră avem un grad de colectare de circa 94 la sută a taxelor şi impozitelor locale, ceea ce va cântări destul de bine în cadrul formulei de calcul bugetar pentru 2016. De majorări nu putem discuta anul viitor, deoarece anul trecut am făcut actualizare la rata inflaţiei, mărind impozitele cu 0,7 la sută. Alocările bugetare din 2015 au fost modeste, aşa că ne-am bazat pe ceea ce s-a putut”, susţine Mircea Pătrânjan (foto), primarul comunei Romos.
În ce priveşte banii proveniţi pe urma accesării proiectelor europene, au existat finanţări pentru modernizarea a 11 kilometri de drum forestier, pentru înfiinţarea unui Centru de Informare Turistică, modernizarea unui drum comunal (Uliţa Mică) din satul Vaidei, precum şi a încă două drumuri din Romos. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat fonduri începând de anul trecut pentru realizarea drumului DC 48 Orăştie-Romos. Drumul va porni din capătul străzii 9 Mai din Orăştie şi va face legătura cu localitatea Romos (peste deal), având o distanţă de 5,2 km. Astfel, se reduce timpul parcurgerii distanţei între cele două localităţi. Lucrările au început din ambele părţi ale drumului, fiind mai avansate înspre Romos.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago