Categories: Sport

Pe plus la rezultate, cu minusuri la fotbal

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a trecut cu 1-0 şi de Muncitorul Reşiţa şi rămâne lideră în clasament, având un şir de şase victorii consecutive în cele şase runde disputate după eşecul din prima etapă. Trupa pregătită de Constantin Olariu mai are însă de muncit pentru a ajunge cu adevărat redutabilă, întrucât şi victoria cu reşiţenii şi penultimul succes cu Becicherecu Mic au fost mai degrabă rodul unor realizări individuale, decât a unui joc colectiv de calitate.

Adversar modest, gol salvator
În ciuda scorului strâns, bănăţenii au fost o pradă relativ uşoară, ei limitându-se la o apărare aglomerată, fără a fi în nici un moment cu adevărat periculoşi la poarta apărată de Dragotă. Chiar cu un aşa adversar modest în faţă, hunedorenii au etalat  un fotbal departe de nivelul ligii secunde spre care tind, dominând teritorial, dar steril. Cel mai bine a funcţionat defensiva, care s-a dovedit sigură şi combativă, în vreme ce linia de mijloc şi atacul au muncit mult, dar cu puţine realizări. În aceste condiţii, unicul gol, cel salvator şi al victoriei, a venit din fază fixă. „Veteranul” Ciprian Pepenar a înscris, în minutul 21, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. S-a repetat astfel într-un fel istoria partidei din runda precedentă, 1-0 cu Becicherecu Mic, când golul victoriei a venit de la execuţia măiastră a lui Flavius Nicula.

Final cu eliminare, dar fără mari emoţii
Din minutul 57, FC Hunedoara a jucat în inferioritate numerică, după ce Bogdan Roiu a văzut al doilea cartonaş galben, dar reşiţenii nu au periclitat victoria gazdelor. Cu un om în plus, „muncitorii” au fost superiori la posesie, însă ocaziile au aparţinut tot hunedorenilor pe contraatac. Uibariu i-a pasat excelent lui Vajda (nr. 25), însă acesta a şutat peste poarta din interiorul careului, iar Suciu a ţintit portarul dintr-o poziţie favorabilă, ambii ratând ocazia de a majora avantajul. Cu această victorie „italiană”, hunedorenii rămân primii în clasament cu 18 puncte din 21 posibile, la egalitate de puncte, cu FC Caransebeş.
FC Hunedoara: Dragotă – Al. Petresc, Homei, Petcu, Roiu – Uibariu, Vajda, Vişan, Nicula – Pepenar – Lintaru. Au mai jucat: Lorincz, Muntean, Suciu şi Drăgan.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

4 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

4 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

4 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

4 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

4 ore ago