Categories: Sport

O pauzã „blestematã”, alta cu speranţe

Ciprian Marinuţ

Echipa Cetate Deva şi-a arătat „faţa frumoasă” în prima repriză a partidei cu CSM Bucureşti, scor 12-11, dar după pauză, s-a „urâţit” şi a pierdut cu scorul de 20-23 meciul disputat sâmbătă, acasă. Aflate aproape la podea după primele şase etape ale Ligii Naţionale de handbal feminin, fiind pe locul opt la opt puncte distanţă de grupul echipelor cu pretenţii la play-off, jucătoarele ar putea fi „salvate” de întreruperea campionatului pentru următoarele trei săptămâni.

Meci cu două feţe
Trupa pregătită de Eden Hairi a făcut un joc acceptabil doar în prima repriză a partidei cu CSM Bucureşti, deşi avea ca obiectiv obligatoriu victoria. După 0-2 în primele minute, Cetate s-a trezit şi a egalat în minutul 6, scor 2-2, preluând apoi conducerea în minutul 13, scor 3-2. Cu un joc care a alternat momentele bune cu cele mai slabe, Cetate a avut avantaj de unu-două goluri în majoritatea timpului primei reprize, ajungând la un maxim de trei goluri diferenţă în minutul 26. Totuşi, ultimele minute au aparţinut CSM-ului, care s-a apropiat la un singur gol: 12-11, la pauză.
La fel ca şi în partida de la Cluj, devencele au fost de nerecunoscut în a doua repriză, deşi au avut mai multe minute de superioritate. Cu veterana Dobrin şi ucrainiencele Glibko şi Zaremba în prim-plan, CSM Bucureşti a făcut legea pe parchet în repriza secundă. Cetate a fost în suferinţă şi a avut perioadă de opt minute fără gol marcat, deşi a beneficiat de mai multe perioade de superioritate numerică. CSM a preluat conducerea 12-13 în minutul 35 şi s-a distanţat la trei goluri 13-16 (min. 37), moment în care antrenorul Eden Hairi a solicitat time-out, încercând să dreagă busuiocul. Intervenţia tehnicianului a avut efect câteva minute, Cetate revenind în avantaj, scor 17-16, după o serie de patru goluri consecutive. A urmat însă o nouă şi inexplicabilă cădere, marcată de ratări, gafe şi erori, iar Cetate a încasat cinci goluri fără să marcheze deloc şi CSM era din nou în avantaj pe tabelă: scor 17-21 (min. 48). Cetate a încercat să revină pe final, dar deşi a marcat cu un gol mai mult decât adversarele, trupa din Bucureşti s-a impus cu 23-20 şi a urcat în plutonul fruntaş al echipelor cu pretenţii la play-off.

Pauza renaşterii?
Cetate va avea timp să îşi analizeze slăbiciunile şi să caute soluţii pentru redresare, întrucât campionatul Ligii Naţionale va lua o pauză de trei săptămâni, până în 2 noiembrie. Suferinţa şi amărăciunea îndurate în primele şase runde, după care echipa are doar patru puncte (o victorie, o remiză şi patru înfrângeri), ar trebui să le oblige pe handbaliste să transforme această pauză într-una a „renaşterii”. Cu muncă, perseverenţă şi suflet, încă nimic nu e pierdut, deşi misiunea calificării în play-off a devenit foarte dificilă după acest start de sezon sub aşteptări.

CSM Cetate Deva – CSM Bucureşti 20-23 (12-11)
Marcatoare Cetate: Cartaş – 5 goluri (2 din 7 metri), Krnic – 4, Rusu – 2, Antoce – 2, Toth – 2, Tasic – 1, Simion – 1, Lazăr – 1, Elisei – 1 şi Mojoiu – 1.
Marcatoare CSM Bucureşti: Glibko – 10 goluri (4 din 7 metri), Zaremba – 3, Holtea – 3, Dobrin – 2, Predoi – 2, Chiţulescu – 1, Pavăl – 1 şi Niculae – 1.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

3 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

3 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

3 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

3 ore ago

Tentativă de omor în municipiul Vulcan

Scenele șocante au avut loc du­minică noaptea, în fața unui club din centrul municipiului Vulcan.…

3 ore ago