Categories: Sport

Pas greşit, dar speranţele rămân intacte

Ciprian Marinuţ

Handbalistele echipei Cetate Devatrans au pierdut cu scorul de  23-31 (11-14) derbiul cu CSM Bistriţa, principala rivală la promovare, şi au pus punct şirului de opt succese consecutive, picând şi pe locul secund în clasament. Marian Muntean, preşedintele grupării din Deva, consideră că eşecul este cam dur raportat la realitatea din teren şi crede că echipa sa poate remonta în retur diferenţa de opt goluri.

Picaj inexplicabil
Cetate a început un pic timorat, iar gazdele au condus cu 2-0 după primele minute de joc. Treptat, jocul a devenit echilibrat, astfel că diferenţa de două goluri s-a menţinut până la finalul reprizei, când CSM Bistriţa s-a desprins la trei lungimi, scor 14-11, la pauză. Tot gazdele au fost în prim-plan şi în primele minute ale reprizei secunde, mărindu-şi avantajul la cinci-şase goluri. Cetate a demonstrat că are pretenţii la promovare şi a accelerat, reuşind să impună ritmul şi să egaleze, scor 20-20 în minutul 49. Din păcate, în ultimele 11 minute de joc, angrenajul echipei din Deva s-a gripat, iar CSM Bistriţa a preluat controlul. Gazdele au marcat 11 goluri, în vreme ce Cetate a înscris de doar trei ori, astfel că meciul s-a încheiat cu o diferenţă de scor exagerată, 31-23.

Trădate de lipsa de experienţă
Marian Muntean, finanţatorul echipei Cetate, pune înfrângerea pe seama lipsei de experienţă a jucătoarelor tinere, dar crede că lupta pentru promovare poate fi câştigată de echipa sa. „Nu mă aşteptam să pierdem la o diferenţă aşa de mare, mai ales că echipa din Bistriţa a avut un astfel de avantaj doar la final. Cu atât mai mare e dezamăgirea, cu cât fetele au egalat cu 11 minute înainte de final, după ce au fost conduse la patru-cinci goluri şi trebuia ca meciul să curgă în favoarea lor. Nu ştiu însă ce s-a întâmplat şi au început greşelile, ratările inexplicabile şi contrele arbitrilor internaţionali, Iliescu şi Manea, ambii din Bucureşti, astfel că echipa a picat. Poate e vorba de lipsa de experienţă a tinerelor de la noi din lot, poate a fost presiunea publicului, dar scorul e exagerat. Oricum, în handbal orice e posibil şi suntem încrezători că putem câştiga în retur la o diferenţă egală sau mai consistentă şi să obţinem promovarea”, a afirmat Marian Muntean.

Cu „sala închisă”
La meci a asistat un număr record de spectatori pentru Sala Sporturilor din Bistriţa, iar reprezentanţii ISU au fost obligaţi să interzică accesul unor spectatori, după ce 90 la sută din capacitatea sălii a fost plină. „Înainte cu cinci minute de începerea meciului, şeful dispozitivului de la ISU a constatat că au intrat în sală 1.080 de persoane, câte locuri sunt, şi a închis uşa. Au rămas cel puţin 100 de oameni afară, îmi pare rău şi sper să găsim soluţii să modernizăm sala. În retur nu o să mai cunoaşteţi Sala Polivalentă, o să fie o altă imagine aici, care să se ridice la nivelul echipei”, a spus după meci, un oficial al clubului CSM Bistriţa, pentru un site de sport din Bistriţa.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago