Categories: Sport

S-au temut, au renăscut şi dominat, dar au pierdut

Ciprian Marinuţ

Atitudinea de echipă mică şi nou-promovată, respectul exagerat arătat liderei ASU Poli Timişoara şi ghinionul legendar al unei zile de „vineri 13” au provocat primul eşec al echipei CNS „Cetate” Deva după cinci etape de invincibilitate. Trupa antrenată de Marius Sîrbu a fost umilă până la 0-2, a jucat fotbal, când nu mai era nimic de pierdut, şi a egalat la 2-2, dar pe final a redevenit iar „mică” şi a pierdut, scor 2-3.

Multă teamă, carnaval de gafe
Şirul de cinci meciuri fără înfrângere reuşit de CNS „Cetate” în ultimele runde a fost fără valoare la capitolul tupeu pentru gruparea din Deva în prima repriză a confruntării cu lidera ASU Poli Timişoara. Trupa antrenată de Marius Sîrbu a fost lipsită de curaj contra bănăţenilor, deşi teoretic aveau un moral bun, iar în tribunele pe Stadionul „Cetate” s-a înregistrat un record de audienţă. E drept că raportul deveni – timişoreni a fost echilibrat, iar mai vocali au fost suporterii „viola”. În aceste condiţii, fără să strălucească, ASU Poli a dominat teritorial şi a avut un meci simplu în primele 50-60 de minute. După un şir de ocazii şi o bară a lui Ghinescu (23), lidera a deschis scorul prin Vucea (min. 33) care a profitat de o gafă a defensivei devene. Singura „respiraţie fotbalistică completă” a CNS „Cetate” în prima repriza s-a înregistrat în minutul 39, când Făgărăşanu a centrat, iar lovitura de cap a lui Lintaru a trecut pe lângă poartă. CNS „Cetate” a fost umilă şi în debutul reprizei secunde, iar Ghinescu (49) a majorat avantajul la 2-0 în minutul 49, după o nouă eroare a apărării devene.

Toţi o apă şi-un pământ
La 0-2, mentalitatea mioritică a fotbaliştilor români din ligile inferioare a ieşit la rampă. Crezându-se cu sacii în căruţă, bănăţenii au făcut pasul înapoi. În replică, CNS „Cetate”  a prins curaj, pentru că nu mai avea ce pierde, iar lidera renunţase la „muncă”. După câteva şarje ofensive mai puţin clare, Făgărăşanu a avut inspiraţie şi a reuşit să marcheze golul de 1-2. Entuziasmat de gol, Marius Sîrbu a renunţat la Dosan din centrul apărării şi a trimis în teren un atacant, iar în minutul 82, Lintaru a reuşit egalarea, cu o lovitură de cap. Scorul de 2-2 a lovit din nou în psihicul jucătorilor, astfel că bănăţenii au simţit că au cuţitul la os şi au forţat, iar devenii au crezut că pot „ciupi” ceva prin apărare şi s-au retras. Cu ceva noroc, care ţine de regulă cu cei mai puternici, Poli a reuşit să înscrie golul victoriei, în minutul 88, prin Tulcan, care a şutat de la 14 metri, fără speranţe pentru Iancău.

Sîrbu: „Meritam mai  mult”
Antrenorul Marius Sîrbu e de părere că echipa sa merita mult mai mult, ţinând seama de aspectul jocului. „Dacă ne uităm la tabelă, e un eşec, dar eu zic că am controlat jocul din toate punctele de vedere. În prima repriză, raportul posesiei a fost undeva la 60-40, iar în repriza secundă am dominat copios. Nu e cazul să comentăm arbitrajul, poate nici brigada nu a fost foarte concentrată, dar eu zic că a fost o greşeală flagrantă la golul al doilea marcat de oaspeţi. Jucătorii noştri au reuşit să revină la 2-2, pe fondul unui joc foarte bun, cu posesie şi ocazii foarte multe. Nu am reuşit, din păcate, să salvăm măcar un punct, deşi cred că am controlat cu autoritate jocul”, a spus la final Marius Sârbu.
Antrenorul alb-violeţilor, Sorin Brîndescu, e îngrijorat de faptul că elevii săi continuă să comită aceleaşi greşeli meci de meci şi să facă pasul înapoi odată cu acumularea unui avantaj de două goluri. „Sunt foarte mulţumit de jocul echipei, până la 2-0. Se pare însă că nu putem depăşi această meteahnă generală din fotbalul românesc. Ne-am automulţumit, am făcut pasul înapoi, inexplicabil, deşi la pauză chiar asta am discutat, că trebuie să jucăm la fel. Le-am permis celor de la Deva să atace şi chiar au făcut-o în valuri la un moment dat. Ne-am precipitat şi ne-au egalat. Dar până la urmă e bine că am avut reacţie, iar în minutele de final am reuşit să aducem mingea în faţa porţii şi să înscriem. Poate e nemeritată această victorie, după aspectul reprizei a doua, dar norocul ţine cu cei puternici”, a declarat Brîndescu, la finalul meciului de la Deva.

CNS Cetate Deva – ASU Politehnica Timişoara 2-3 (0-1)
Cetate Deva: Iancău – Grunţă, Boldea, Dosan, Doboş – Făgărăşanu, Buzducea, J. Vajda (cpt.), Şaucă – Pribac, Lintaru. Antrenor – Marius Sârbu. Au mai intrat Suciu, Kelemen, Şoit şi Şumuţiu.
ASU Politehnica: Burtic – Contescu, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu – Ghinescu, Giuricici, D. Codrea, Vucea – Bădăuţă. Antrenor – Sorin Brîndescu. Au mai intrat Tulcan, Marin, Birău şi Ţugui.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago