Categories: Actualitate

Proiectul „Calificarea – o şansã în carierã“, la final de implementare

Magdalena Şerban

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Centrului de Formare Profesională din Deva, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara (AJOFM), în parteneriat cu S.C. Danyna Style S.R.L.,  au promovat închiderea proiectului „Calificarea – o şansă în carieră“, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta a vizat îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în vederea ocupării, respectiv a reducerii şomajului de lungă durată în Regiunea de Vest.
Programul a prevăzut activităţi de informare şi consiliere legate de dezvoltarea abilităţilor sociale şi în egală măsură de mediere a forţei de muncă, participări la târguri de locuri de muncă, dar şi discuţii cu potenţialii angajatori. De consiliere în ceea ce priveşte proiectarea propriei traiectorii socio-profesionale au beneficiat 320 de persoane (şomeri tineri, şomeri cu vârsta peste 45 de ani, şomeri de lungă durată), iar pentru dezvoltarea de competenţe de ordin profesional, din cei 320 de şomeri au fost selectaţi 294.
De asemenea, după susţinerea examenului de absolvire, s-a facilitat integrarea socio-profesională pentru 43 de persoane, prin organizarea de activităţi de mediere a forţei de muncă. Mai trebuie spus că aceste cursuri desfăşurate în zona Deva, Hunedoara şi Valea Jiului au fost puse la dispoziţia şomerilor cu titlu gratuit şi s-a putut opta pentru: competenţe antreprenoriale, comunicare în limba germană, comunicare în limba engleză, lucrător pensiune turistică, cosmetician, lucrător în cultura plantelor, peisagist-floricultor, lucrător în comerţ, bucătar, confecţioner tâmplărie aluminiu şi mase plastice, respectiv specialist în domeniul proiectării asistate pe calculator.
Domeniile au fost stabilite în urma efectuării unui studiu de piaţă şi au fost adaptate la cerinţele semnalate de angajatori. „Atingerea acestor obiective va avea ca rezultate finale atât îmbunătăţirea, cât şi schimbarea mentalităţii grupului ţintă, datorită abilităţilor şi competenţelor dobândite, în ceea ce priveşte integrarea activă pe piaţa muncii. Astfel, pe termen lung, atingerea obiectivelor contribuie la reducerea şomajului prin acţiuni preventive şi corective şi la îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a şomerilor, în special de lungă durată”, susţin reprezentanţii AJOFM Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bujoara, văcuța norocoasă salvata de pompieri

Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?, informeaza pompierii hunedoreni. “De cum s-a…

2 zile ago

Ziua Națională a României

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat…

4 zile ago

MESAJ 1 DECEMBRIE

În urmă cu 104 ani, la 1 decembrie 1918, România s-a născut sub semnul unității…

4 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că este o bătaie de joc într-o instituție de pe la noi, unde…

5 zile ago

Bulina albă

George Găman, directorul general al INSEMEX Petroșani Pentru că institutul de cercetare pe care-l conduce…

5 zile ago

Bulina neagră

Vasile C., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat pentru act sexual cu o…

5 zile ago