Parlamentarii liberali sperã sã dea jos Guvernul Ponta

  Oana Mihnea

Moţiunea de cenzură depusă de liberali pentru demiterea premierului Victor Ponta a fost subiectul unei conferinţe de presă susţinute ieri de parlamentarii din judeţ. Ca un soi de doză de curaj înainte de votarea în plen a moţiunii, aceştia şi-au exprimat convingerea că nu doar liberalii, dar şi parlamentarii de altă culoare politică vor fi alături de ei şi vor da votul după care tânjesc atât de tare.

În situaţii de criză, merge şi aşa
La conferinţă au participat deputatul Bogdan Ţîmpău, deputatul Carmen Hărău şi senatorul Dorin Păran. Evident, cuvântul de început i-a aparţinut lui Bogdan Ţîmpău, care i-a îndemnat pe toţi parlamentarii din judeţ să nu stea în bănci şi să contribuie la demiterea lui Ponta. „PNL a reacţionat imediat ce prim-ministrul României, Victor Ponta, a devenit inculpat şi a fost trimis în judecată. Este o situaţie care aduce prejudicii grave ţării, care nu are cum să fie acceptată şi nu are cum să continue. Dacă pentru Liviu Dragnea considerăm că este firesc să îl protejeze pe Ponta, deoarece se află într-o situaţie juridică asemănătoare, suntem conştienţi că în interiorul PSD există nemulţumiri. Fiecare zi cu Ponta la Guvern înseamnă procente pierdute pentru social-democraţi. Ponta a devenit un bolovan de gâtul PSD şi trage în jos  partidul şi ţara. Sperăm că în coaliţie există oameni oneşti care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată cu a unei guvernări conduse de un inculpat trimis în judecată. Am avut discuţii cu UDMR, PSRO şi UNPR, dar şi cu parlamentari independenţi sau chiar din PSD. Îmi exprim speranţa că parlamentarii care reprezintă cetăţenii judeţului Hunedoara, indiferent din ce partid fac parte, să nu stea în bănci, să iasă şi să voteze împotriva lui Victor Ponta“, a susţinut deputatul Bogdan Ţîmpău, copreşedintele PNL Hunedoara.

Se găsesc mii de motive
Senatorul PNL Dorin Păran consideră că Victor Ponta este  „politicianul cel mai duplicitar şi mincinos pe care România l-a avut, îl are şi îl va avea“. Acesta a mai dorit să explice că „moţiunea de cenzură o poate iniţia o pătrime din parlamentari, deputaţi şi senatori, iar adoptarea acesteia se poate face cu jumătate din parlamentarii aleşi în ziua respectivă după catalogul pe care secretarii generali ai celor două camere reunite îl prezintă liderilor care conduc plenul“. Moţiunea de cenzură va fi supusă votului mâine.
Deputatul Carmen Hărău a afirmat că premierul României nu trebuie să mai stea în fruntea guvernului din cauza lipsei de legitimitate şi reprezentativitate. „Situaţia agenţilor economici din ţară este catastrofală, nu îşi primesc TVA-ul în termen, oamenii de afaceri din ţară plâng de foame. Se termină exerciţiul de finanţare la sfârşitul acestui an şi noi nu avem până în acest moment ghidurile de finanţare. Ar trebui ca acest guvern să plece din o mie de motive“, a menţionat deputatul PNL de Hunedoara Carmen Hărău.
Parlamentarii PNL din judeţul nostru apreciază că şansele ca moţiunea de cenzură să treacă sunt de 50 la sută.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

3 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

4 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

4 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

4 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

4 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

4 ore ago