Actualitate

Moţiunea de cenzură a picat! Guvernul Dăncilă merge mai departe

Adriana Năstase

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie a fost dezbătută şi votată, ieri, în plenul Parlamentului. Pentru demiterea Guvernului Dăncilă era nevoie de 233 de voturi. Moţiunea de cenzură a picat, pentru căderea guvernului votând doar 166 de parlamentari.

„O înşiruire de falsuri“
Premierul Viorica Dăncilă a urcat ieri la tribună pentru a prezenta punctul de vedere al guvernului. „Întreaga moţiune este o înşiruire de falsuri, mistificaţi realitatea pentru propriile jocuri politice. Am parcurs cu atenţie textul moţiunii de cenzură depusă de opoziţie şi vă mărturisesc că sunt dezamăgită. Am sperat că, în ciuda adversităţii politice, va exista, dincolo de jocul politic, o abordare constructivă a criticii în beneficiul cetăţeanului. Am sperat să fim avertizaţi, corectaţi, ba chiar traşi de mânecă cu privire la anumite măsuri care pot părea din perspectiva dumneavoastră discutabile. Nu m-am aşteptat ca întreaga moţiune să fie o înşiruire de falsuri, o prezentare parcă a unei alte realităţi făcute cu rea-credinţă. Înţeleg rolul opoziţiei şi obligaţia ei de a critica Guvernul. Acest lucru face parte din mecanismul esenţial al democraţiei, dar felul în care astăzi, lipsită de argumente raţionale, opoziţia subminează întregul efort al Guvernului pe baza unor acuzaţii lipsite de logică şi realism, mă face să cred că această moţiune nu reprezintă decât un joc politic. Mistificaţi realitatea pentru a vă servi propriile interese politice”, a spus premierul Dăncilă.

„Nu mai minţiţi“
Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL, a luat cuvântul şi a spus: „Doamnă prim-ministru, v-aţi citit discursul? Dacă nu, cineva şi-a bătut joc groaznic de dumneavoastră. Aţi ridicat minciuna la grad de artă“. În timpul discursului premierului, parlamentarii liberalii au desfăşurat un banner imens cu mesajul „Luptăm până la capăt pentru România”, iar parlamentarii opoziţiei au strigat de mai multe ori „Demisia”, în timp ce parlamentarii puterii au aplaudat. „Nu mai minţiţi”, au strigat parlamentarii opoziţiei, replica premierului fiind: „Eu ştiu că adevărul supără”. De asemenea, parlamentarii opoziţiei au strigat „Hoţii“, în timpul discursului premierului, fiind nevoie de intervenţia preşedintelui de şedinţă, care le-a atras atenţia că „vorbeşte o doamnă”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago