Categories: Sport

Ousmane N’Doye: „Nu am schimbat multe, dar am surprins cu tactica!”

Ovidiu Mănăstire

Debutul în meseria de antrenor a fost unul de bun augur pentru senegalezul Ousmane N’Doye, CNS Cetate Deva învingând pe CSM Şcolar Reşiţa şi rămânând, cel puţin cu şanse matematice, în lupta promovării. Carismaticul jucător de 39 de ani a recunoscut că nu a putut schimba foarte multe în echipa deveană, dar a ales o tactică surpriză pentru duelul cu bănăţenii.
„Vrem să facem maximum de puncte până la final!”
Chiar dacă nu are studiile şi calificarea necesară pentru a antrena, Ousmane N’Doye a acceptat să se ocupe provizoriu de pregătirea echipei devene, iar şocul schimbării a dat rezultate în tabăra alb-albastră. „Nu e uşor să fii şi antrenor şi jucător, dar am încercat să fac ce trebuie să fac, fără presiune şi îmi felicit colegii pentru felul cum au jucat. Nu am putut în trei zile să schimb foarte multe, m-am bazat pe faza de atac şi am schimbat tactica. A fost o tactică surpriză, nici Reşiţa nu se aştepta la ea şi nici un jucător de la noi din echipă nu ştia dacă va fi titular până la ora meciului”, a spus Ousmane N’Doye. Fotbalistul de 39 de ani a afirmat că el crede încă în promovare, dar nu pune presiune pentru acest obiectiv. „Normal că mai cred în promovare, de aceea sunt aici. Dar nu trebuie să ne gândim la acest lucru. Vrem să facem maximum de puncte până la final şi apoi vom vedea unde ne situăm”, a spus antrenorul lui CNS Cetate Deva.
„În teren, jucătorii trebuie să dea totul, în timpul liber fac ce vor!”
Pentru victoria obţinută în faţa reşiţenilor, Ousmane le-a oferit un bonus colegilor şi elevilor săi, două zile libere, recompensă anunţată chiar pe teren, la finalul partidei. „Le-am spus jucătorilor că în timpul liber pot face ce vor ei, eu nu sunt poliţist să îi urmăresc. Fiecare e profesionist şi liber să facă ceea ce crede că e mai bine pentru el. Însă, le cer ca în teren să dea totul, la mine vor juca muncitorii, nu va conta numele”, a explicat Ousmane.
Dorinel Munteanu: „Victoria Devei e meritată!”
Pentru N’Doye, duelul cu CSM Şcolar Reşiţa a însemnat şi o inedită înfruntare cu fostul internaţional Dorinel Munteanu, actualul director tehnic al bănăţenilor, ambii îmbrăcând, în perioade diferite, tricoul echipei Dinamo Bucureşti. „Un joc echilibrat, între două echipe care îşi doresc promovarea, ambele şi-au dorit victoria. Promovarea se joacă, mai sunt cinci etape, noi suntem optimişti, avem o echipă bună, care îşi doreşte să ajungă în Liga a II-a. Nu ne prea convine rezultatul, dar trebuie să fim fair-play, să felicităm adversarul şi să recunoaştem că victoria Devei e meritată”, a spus „Munti”, cel care pleca învins de la Deva şi în precedenta vizită făcută în postura de antrenor, în 2009, când Mureşul învingea pe U. Cluj cu 3-0, în Liga a II-a.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago