Politica si administratie

Opoziþia strânge rândurile

Nicolle Ebner

Liderii PNL, PSD, PC din judeţul Hunedoara sunt de acord cu ideea de a face front comun, la centru, şi de a colabora foarte strâns, pentru a contracara abuzurile actualei puteri, care netezeşte calea spre instaurarea unei noi dictaturi în România.

„Să ne unim, dacă mai avem cu cine”

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că nu este exclusă o alianţă a PSD cu PNL şi chiar cu PC, întrucât România are nevoie de o opoziţie puternică, riscând altfel să se îndrepte spre dictatură. „Este nevoie de o alianţă a tuturor forţelor politice democratice din România, respectiv PNL, PSD, PC, dar nu în varianta propusă de preşedintele PC Hunedoara, Petru Mărginean, de a participa la alegerile locale cu un candidat unic. Concret, pentru înlăturarea dictaturii portocalii, cred şi eu că este bine ca opoziţia să se coalizeze pentru susţinerea aceloraşi puncte de vedere. Numai că, avem o problemă. În ritmul în care PDL cumpără parlamentarii opoziţiei, o să ne unim, dar nu o să mai avem cu cine”, declară Mircea Ioan Moloţ (foto stânga), preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara.

Există precedentul

Şi liderul social-democraţilor hunedoreni, Florin Cazacu (foto dreapta), vede cu ochi buni o solidarizare a partidelor din opoziţie, mai ales că există precedentul la nivelul Consiliului Judeţean Hunedoara, unde alianţa PNL-PSD-PRM conlucrează de doi ani „întru buna guvernare la nivel local”. „Trebuie făcută cu siguranţă, o alianţă împotriva actualei guvernări pentru că este scandalos ceea ce se întâmplă în România. (…) Înţelegerile avute între PSD şi PNL au funcţionat şi până acum, iar colaborarea de la nivel judeţean poate fi transpusă şi la nivel central”, este de părere Florin Cazacu. Petru Mărginean, preşedintele filialei judeţene PC Hunedoara, susţinea, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, „că este bine să existe o opoziţie unită, pentru a se putea lupta de la egal la egal cu PDL”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura