Operaţiunea „Exodus”: cinci traficanţi de droguri, după gratii

1 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Livia Botici

La sfârşitul săptămânii trecute, o grupare infracţională specializată în trafic de marijuana şi haşiş a fost anihilată de oamenii legii. Tinerii erau monitorizaţi, din luna iulie, de ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Hunedoara şi, datorită faptului că existau informaţii că liderul grupării urma să introducă o cantitate foarte mare de stupefiante în ţară, aceştia au fost reţinuţi şi arestaţi.

Trafic stradal de droguri

Gruparea destructurată de ofiţerii SCCO Hunedoara, din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba-Iulia, era formată din cinci tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, toţi din oraşul Petrila. Potrivit anchetatorilor, aceştia constituiau o reţea de trafic de droguri, care vindea, pe stradă, marijuana şi haşiş, către diverşi consumatori, contra unor sume considerabile. Marfa era adusă din Spania, chiar de liderul grupării, un tânăr, Ioan Rotari, de 29 de ani.

„În luna august, liderul grupului infracţional s-a întors din Spania în România, şi-a închiriat o garsonieră într-o zonă ascunsă a Petroşaniului şi a început să-i coordoneze pe ceilalţi învinuiţi. Pe parcursul supravegherii ofiţerilor SCCO Hunedoara, gruparea a introdus în ţară câteva sute de grame de marijuana şi haşiş, pe care mai apoi le-au vândut, pe stradă, diverşilor consumatori. Cu toate că, din Spania, traficanţii cumpărau 100 de grame de droguri, cu suma de 300 euro, în România, aceştia le vindeau la un preţ mult mai mare, respectiv 50-60 lei, pentru un gram”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful SCCO Hunedoara.

Vroiau să introducă în ţară mai multe stupefiante

Pentru că „marfa” era aproape gata, în urmă cu câteva zile, Ioan Rotari a plecat din nou în Spania, ca să mai trimită droguri în Valea Jiului. „Liderul grupării vroia să intensifice activităţile infracţionale şi pregătea introducerea unei cantităţi foarte mari de stupefiante în ţară. Tocmai pentru a evita acest lucru, împreună cu ofiţerii BCCO Alba Iulia şi ajutaţi de Serviciul de Intervenţii Rapide, joia trecută, am efectuat şapte descinderi, în urma cărora, patru dintre membrii grupării au fost reţinuţi. Liderul nu a fost prins, pentru că se află în Spania. Cu toate acestea, vineri, magistraţii au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, iar pentru ceilalţi patru membri, mandate de arestare pentru 29 de zile. În cel mai scurt timp, vom cere emiterea unui mandat de arestare internaţional, pentru ca şi liderul grupării să fie adus în România”, mai spune inspectorul principal Lucian Năboiu. Operaţiunea, supranumită „Exodus”, de ofiţerii SCCO Hunedoara, după numele unui local în care traficanţii îşi vindeau drogurile, i-a ajutat pe oamenii legii să descopere şi un alt traficant, în afară de cei cinci monitorizaţi. „Din operaţiunea Exodus, au fost obţinute informaţii despre un dealer din Livezeni, distribuitor stradal de droguri de risc, care la începutul lunii octombrie a şi fost arestat preventiv, pentru 29 de zile”, a mai declarat şeful SCCO Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mihai spune:

    Mai,mai,mai,Corado Catani reloaded acest Naboiu.Intradevar mare operatiune. Cativa copii care vindeau marihuana sa-si faca niste bani.Mai Catani crezi ca asta este cea mai mare problema la noi in judet??????? Esti la fel de prost ca si predecesorul tau Traian Berbeceanu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vadim Tudor reales, la al cincilea congres

Sâmbătă s-au desfăşurat lucrările Congresului al V-lea al Partidului România Mare, eveniment politic foarte puţin mediatizat. Ca urmare, congresul peremiştilor...

Candidatura Marianei Câmpeanu, validatã de PNL Hunedoara

Delegaţia Permanentă a PNL Hunedoara a validat, sâmbătă, candidatura Marianei Câmpeanu (foto) pentru funcţia de deputat în Colegiul nr. 3,...

Au ajuns lideri, dar încă şchiopătează

FC Hunedoaara a învins la limită, scor 1-0, pe Gloria Arad, dintr-un penalty contestat, şi a urcat pe locul întâi...

Închide