Categories: Sport

Olimpic, pusă la podea de criza financiară

Ciprian Marinuţ

Echipa de futsal hunedoreană cu cel mai mult suflet „investit” la fiecare meci, Olimpic Simeria, este la un pas de colaps. Pentru a o salva, oficialii sunt gata să cedeze clubul altor finanţatori, pentru doar un euro.

De vânzare, cu un euro
Emoţiile şi adrenalina trăite de spectatori la meciurile show din Liga I ale celor de la Olimpic Simeria riscă să devină istorie. Conducerea care a dus echipa din Liga secundă în eşalonul de elită al futsalului românesc, formată din Horaţiu Zaiu, Albert Nemet şi Nelu Furdui, a decis să se retragă, pentru că nu mai reuşea să asigure necesităţile financiare ale clubului. Oficialii demisionari sunt dispuşi să ofere clubul altor finanţatori, iar preţul cerut pentru cedarea echipei este unul simbolic, respectiv un euro. Dacă însă, până în 27 ianuarie 2010, data limita de înscriere în returul Ligii I nu se va găsi alt finanţator, Olimpic va dispărea. Din Liga I şi probabil şi din futsal, pentru o perioadă. „Este o hotărâre extrem de grea, dureroasă, care va lăsa răni adânci. Este o decizie raţională şi nicidecum sentimentală. În schimb, este definitivă şi irevocabilă. Criza financiară şi economică a erodat mult în ultimele luni atmosfera echipei. Dar am înţeles fiecare sponsor sau susţinător, care nu a mai putut să ne ajute. La rândul meu, de cele mai multe ori, am fost înţeles de cei de a căror soartă eram responsabil. Dacă va exista cineva dispus să preia clubul cu tot cu jucători, staff tehnic, contracte de publicitate, contracte de asociere sau de sponsorizare, este invitat să ne contacteze, pentru demararea actelor de cesiune. Preţul acestei tranzacţii este de un euro”, a afirmat Horaţiu Zaiu, ex-preşedintele clubului simerian.

Au plâns de fericire, suferă la desfiinţare
Aventura „Olimpic Simeria” a început acum aproape patru ani, mai exact în mai 2006, iar Olimpic a devenit una dintre cele mai frumoase echipe din judeţul Hunedoara şi din România. Trupa simeriană a fost campioană judeţeană, a evoluat două sezoane în Liga secundă, iar apoi, la promovarea în Liga I, a reuşit un sezon fantastic. Graţie pasiunii extreme a oficialilor şi jucătorilor dornici de afirmare, Olimpic a făcut futsal adevărat şi a participat  în premieră în play-off, după victorii răsunătoare cu FC CIP sau FC Craiova, şi s-a calificat în semifinalele Cupei României.
Olimpic a dat jucători echipelor naţionale de tineret şi seniori ale României şi are cea mai mică medie de vârstă din Liga I. Acum, la al doilea sezon în Liga I, Olimpic e pe cale de a se înscrie pe lista victimelor crizei financiare. „În timp, presa ne-a denumit cea mai  frumoasă echipă de futsal din România, pentru atmosfera de vis de la meciuri şi din cadrul clubului, şi pentru că am readus elementul surpriză într-un campionat dominat autoritar de echipele mari. Eticheta se justifică, pentru că tot ce am făcut pentru Olimpic a fost pasiune extremă, fără vreun interes material, a fost un mod de viaţă. Pentru mine, a fost o experienţă extraordinară, care nu se poate compara cu nimic altceva ce am trăit până acum. Am avut parte de emoţii extreme, am plâns de fericire sau în alte dăţi nu am putut dormi noaptea, din cauza unor înfrângeri sau a problemelor de la club. Am trăit, am simţit şi am iubit Olimpicul ca pe o familie. Ar fi păcat şi am suferi enorm, pentru Olimpic, pentru Simeria şi pentru cei care s-au ataşat de fenomen, dacă visul frumos se va încheia aici”, a spus Horaţiu Zaiu, ex-preşedintele clubului simerian.
În aceeaşi situaţie grea se află şi mult mai galonata FC Deva, triplă campioană a României. Şi clubul devean care are majoritatea internaţionalilor din naţionala României e lovit de criza financiară şi are nevoie de un nou finanţator, pentru a-şi putea continua activitatea.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago