Categories: FlashSport

Futsalul renaşte din propria cenuşă

Ciprian Marinuţ

Federaţia Română de Fotbal a înregistrat şi aprobat, ieri, actele de re-afiliere şi înscriere în campionatul ligii secunde de futsal a echipei Dava Deva. Noua grupare va reuni, cu sprijinul financiar al unui om de afaceri devean, „elementele locale” din fostele echipe FC CIP Deva, Olimpic Simeria, Quasar Deva şi vechea Dava Deva.

Învinşi de criză
Futsalul, cel mai popular şi de succes joc de echipă din judeţul Hunedoara, în ultimii cinci – şase ani, a „ars” ca un foc de paie, iar toate cele patru echipe hunedorene s-au prăbuşit din cauza crizei financiare. Multipla campioană FC CIP Deva, ambiţioasa Olimpic Simeria şi frumoasele Quasar şi Dava Deva s-au retras din activitate la începutul acestui an, pentru că nu mai aveau bani. Iar practicanţii şi iubitorii hunedoreni ai acestui dinamic şi spectaculos sport au rămas fără adrenalina şi senzaţiile tari oferite de aceste echipe.

Un nou început
Arbitrul devean de Liga I, Edy Kovacs, cel care a avut un rol important şi la „naşterea” FC CIP, în 2004, nu s-a împăcat însă cu dispariţia futsalului hunedorean. Kovacs s-a dat de mai multe ori peste cap şi a reuşit să convingă un om de afaceri devean să investească în renaşterea futsalului în judeţ. „Futsalul a avut un succes enorm în judeţ şi era păcat să dispară complet. Am reuşit să îl determin pe un om de afaceri devean să investească în acest sport, pentru că pe plan local, există suficiente valori ale futsalului. În plus, din acest an, FRF ajută echipele mici, suportând o parte din costurile de deplasare, cazare şi masă”, a spus Edy Kovacs, care a precizat că investitorul preferă să rămână pentru moment în anonimat.

Pariază pe elementele locale
Odată asigurat bugetul, celelalte demersuri pentru crearea unei noi echipe au mers ca pe roate şi formaţia a fost înscrisă, ieri, în campionatul Ligii a II-a. Noua echipă va activa, pentru început, pe actele celor de la Dava Deva şi va apela la jucători şi antrenori hunedoreni de la FC CIP, Olimpic sau Quasar. „Nu mai era timp să înfiinţăm un nou club, aşa că am apelat la cei de la Dava Deva, care au fost de acord să pornim activitatea pe actele clubului lor. Pentru banca tehnică şi pentru lotul de jucători, am început deja discuţii cu tehnicienii şi jucătorii localnici care au activat la cele patru echipe hunedorene dispărute la începutul anului”, a precizat Edy Kovacs. Primul contactat pentru postul de antrenor a fost Karoly Gaşpari, triplu campion naţional cu FC CIP Deva. „Sunt interesat de acest proiect, pentru că ar fi minunat să avem iar o echipă de futsal în judeţ”, a spus Gaşpari. Pe lista pentru formarea lotului de jucători se află Vlad Iancu (ex – FC CIP), Ionuţ Florea (ex-Quasar), Adrian Moţ, Bogdan Buta, Alin Paul şi George Ţiglar (toţi ex-Olimpic) şi alţi jucători localnici ce au activat la fostele echipe de futsal hunedorene. Campionatul ligii secunde de futsal va alinia la start şase echipe şi se va desfăşura sub formă de turnee, unul dintre acestea urmând să aibă loc la Deva în luna decembrie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

13 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

13 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

13 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

13 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

13 ore ago