Categories: FlashSport

Campioana, la apus de soare

Ciprian Marinuţ

FC Deva (fostă FC CIP), triplă campioană a României la futsal, a fost „faultată” grav de criza financiară şi îşi va înceta activitatea, înaintea reluării returului Ligii I. Aproape sigur, aceeaşi soartă o va avea şi Olimpic Simeria, cealaltă echipă hunedoreană de pe prima scenă a futsalului românesc.

Adio futsal, adio spectacol
Criza economico-financiară i-a venit de hac şi celei mai galonate echipe din futsalul românesc. FC Deva, triplă campioană a României şi dublă participantă în turul de elită al UEFA Futsal Cup, se înscrie pe lista victimelor crizei financiare, semn că flagelul economic ce răvăşeşte planeta nu ţine cont de performanţe.
S.O.S -ul economic lansat la finalul anului 2009 de finanţatorul echipei devene, George Mara, a avut numai pe jumătate succes. Agenţii economici din judeţ au fost insensibili, iar promisiunile de sprijin obţinute de la autorităţile locale şi judeţene s-au dovedit insuficiente pentru menţinerea în viaţă a echipei. Drept urmare, cea mai performantă (a ocupat de trei ori locul unu şi patru ori locul doi în cele şapte ediţii din istoria Ligii I), cea mai iubită şi cea mai spectaculoasă echipă din futsalul românesc se va dizolva. „Nici o firmă nu a reacţionat la S.O.S.-ul nostru. Singurii sensibili la apelul clubului au fost reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. Am avut întâlniri cu primarul Devei, Mircia Muntean, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Ioan Moloţ, dar promisiunile lor de susţinere financiară ar fi acoperit numai jumătate din necesităţile echipei. Iar eu nu îmi mai permit să acopăr singur cealaltă jumătate. Aşa că ne vom înceta activitatea şi vom renunţa la înscrierea în returul campionatului”, a spus, ieri, George Mara, preşedintele FC Deva. Ca o culme a ironiei, şapte jucători ai Campioanei FC Deva se află într-un turneu în Slovenia, cu echipa naţională a României, formaţie unde clubul devean a avut la fiecare un număr impresionant de jucători.

Olimpic, ameninţată cu aceeaşi soartă
Criza a lovit din plin şi la Olimpic Simeria, cealaltă echipă hunedoreană din Liga I, care probabil va avea şi ea aceeaşi soartă. „Am discutat cu cele mai importante firme din judeţ pentru acordarea unui sprijin financiar, dar nimeni nu vrea să investească în futsal. Poate, dacă ar accepta şi jucătorii să evolueze fără salarii câteva luni, până ne punem pe picioare, ar fi o şansă. Însă este destul de puţin probabil, întrucât unii au familii şi au probleme. Primăria Simeria ar fi dispusă să ne ajute în continuare. Cheltuielile lunare la club se ridică la suma de aproximativ 20.000 de lei”, a spus Horaţiu Zaiu, preşedintele clubului Olimpic Simeria.
Astfel, după ce au fost loviţi crunt la nivelul de trai de criza financiară, hunedorenii rămân şi fără două dintre echipele care mai aduceau un dram de bucurie prin spectacolul şi performanţele oferite în campionatul de futsal. Adio, deci futsal, adio spectacol.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago