Oferta educaţională a liceului agricol din Geoagiu, adaptată la piaţa muncii
Magdalena Şerban
Din ce în ce mai mulţi factori de decizie din sfera educaţională mizează pe susţinerea şcolilor agricole în procesul de a-şi adapta oferta de studiu la nevoile economiei locale. Asta, în condiţiile în care cererea pe piaţa muncii este una dinamică.
Prin urmare, conducerea Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu şi-a configurat programa de învăţământ, ţinând cont de posibilitatea reală de dezvoltare a activităţii de către viitorii săi absolvenţi.
„Oferta noastră educaţională pentru 2019-2020 a fost înaintată Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara spre aprobare şi implică, la cursurile de zi, o clasă cu profil economic şi două clase profesionale. Vorbim de domenii precum ospătărie, bucătărie, horticultură şi zootehnie. La seral am prevăzut o clasă (a IX-a) cu profil agricultură şi una (clasa a XI-a) cu profil silvicultură. Documentaţia a obţinut aviz favorabil din partea Consiliului de Administraţie al IŞJ şi am întocmit proiectul de încadrare. Cât priveşte şcoala noastră postliceală, are ca specialitate agroturismul montan. Amintesc că potrivit regulamentului, se pot înscrie şi cei care nu au diplomă de bacalaureat, dar au finalizate 12 clase. Mulţi optează pentru aceste cursuri în vederea obţinerii atestatului profesional pentru a administra o pensiune, de exemplu, iar alţii văd diploma ca pe o şansă în viitor“, a spus Maria Simona Aldea (foto), directorul Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Geoagiu.