Categories: Comunitate

O hală de producţie, soluţia pentru dezvoltarea Parcului Industrial Hunedoara

Potrivit conducerii Parcului Industrial Hunedoara, construirea unor hale de producţie aici ar înlesni atragerea de noi agenţi economici. Asta, în condiţiile în care în România anului 2016 nu se mai doreşte practicarea turismului industrial, având ca şi componentă principală investiţiile de tip imobiliar.
S-a dus vremea Green Park-urilor
Deoarece axele europene de finanţare le impun să deţină teren sau să-l aibă concesionat pe o perioadă îndelungată, iar băncile le acordă credite din ce în ce mai greu, investitorii nu-şi mai doresc să ridice construcţii de la zero. România nu oferă un mediu economic stabil, astfel încât să existe o garanţie minimă de amortizare a investiţiei într-un interval decent. În plus, în actualul context, nu ai siguranţa că nu ajungi să pui lacătul pe afacere chiar în primul an de la demarare.
Prin urmare, pentru a crea premisele unor noi locuri de muncă, de altfel principalul obiectiv ce trebuie luat în calcul, un Parc Industrial trebuie să se concentreze pe facilităţile oferite agenţilor economici, şi nu pe indicatori, respectiv pe generarea de profit, sunt de părere Valeriu Bejinariu, directorul general al SC Parc Industrial SRL Hunedoara şi administratorul Mihail Klutsch (foto). „Avem nevoie de hale standard, ce implică un cost de circa 210-220 de euro pe metru pătrat construit şi se pot dezvolta pe orizontală, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cu ajutorul unor module pe structură metalică. Pierzi agenţi din pricină că nu oferi spaţii amenajate, cu toate utilităţile. Ei caută locaţii deja existente şi fug de ideea de a investi în parte imobiliară, structuri pe verticală şi orizontală, ce înseamnă costuri foarte mari. Parcul reprezintă o posibilitate de dezvoltare durabilă a zonei, nu trebuie perceput ca o mină de aur pentru Consiliul Local”, susţine Valeriu Bejinariu. Potrivit acestuia, momentan, în Parcul Industrial Hunedoara sunt 12 societăţi active şi 700 de locuri de muncă.
„Nimeni nu ar trebui să se aştepte ca în cinci ani să recupereze o asemenea investiţie. În fond, banii se investesc pentru comunitate. Veniturile din impozite şi salarii ce ajung la bugetul local, locurile de muncă create, diminuarea nivelului de protecţie socială şi ulterior, dividendele obţinute, toate acestea constituie un pachet realist, de care e necesar să se ţină cont atunci când se vorbeşte de rolul unui Parc Industrial”, arată administratorul Mihail Klutsch.
Trebuie amintit că au existat discuţii avansate cu vechea conducere a Consiliului Judeţean pentru cooptarea administraţiei judeţene în grupul de asociaţi ai Parcului Industrial Hunedoara (din care fac parte Consiliul Local Hunedoara şi Sindicatul Siderurgistul), tocmai pentru a se primi un sprijin mai consistent în procesul de dezvoltare propus, însă nu s-a ajuns la finalizarea acestui demers investiţional. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago