Comunitate

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban

Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru colectarea acestei ape şi curăţirea ei înainte de a se întoarce în mediul înconjurător. Canalizarea re­pre­zintă o miză majoră atât pentru să­nătatea publică, cât şi pentru dez­voltarea durabilă. Primarul din Dobra știe foarte bine cum stau lucrurile, așa că acum culege roadele acțiunilor sale realizate în vederea implementării și a modernizării utilităților, la nivel te­ritorial.

Canalizare din fonduri nerambursabile
„Recent, după mulți ani de muncă și mult stres, la Ministerul Dezvoltării, Lu­crărilor Publice și Administrației, în pre­zența domnului Ministru Vestea Adrian-Ioan, am reușit să semnez contractul ce prevede înființarea rețelelor de apă uzată și stație de epurare nouă, în lo­calitatea Dobra, demers în valoare totală de 19.000.993,77 lei”, a anunțat primarul din Dobra, Ovidiu Pădurean. Edilul a precizat că utilitatea este una de o importanță majoră pentru cetățenii de aici, iar pe viitor se vor accesa fonduri pe măsurile de finanțare care vor apărea, mai cu seamă pe filieră europeană, și pen­tru restul localităților. ,,În satul cen­tral avem canalizare, dar doar parțial. Am făcut 2 kilometri prin PNDL II, dar trebuie completat, astfel încât să se ajungă la acoperirea dorită. Acum vor mai fi realizați 15 kilometri. Stația de epurare este una veche și trebuia mo­der­nizată. E de pe vremea comu­nis­mului și nu poate fi numită o stație propriu-zisă, ci mai mult o improvizație. Are ani buni de datare și funcționare și necesită retehnologizare. Aici sunt circa 1.800 de oameni, generând un esti­ma­tiv de 700 de racorduri. După ce vom or­ganiza licitația (proiectare plus exe­cuție) și vom aștepta finalizarea ei, respectând termenele impuse de lege, vrem să dăm drumul la lucrări. Speranța noastră realistă e pentru toamnă. Cert este că vrem condiții egale pentru toată comuna și planul nostru administrativ vizează toate satele aparținătoare. Vom detalia pe parcurs. Ideea este că indiferent că cineva locuiește într-un colț al comunei sau în zona centrală, trebuie să aibă aceleași beneficii. Dar, bineînțeles, asta nu se poate realiza deodată, peste tot. Doar pe rând”, a mai sublinial edilul local.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

14 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

14 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

14 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

14 ore ago