Categories: EvenimentFlash

Nu au reusit sã mituiascã politistii

Sorina Popa

Sâmbătă, doi tineri din Arad, opriţi de un echipaj al Poliţiei Rutiere Hunedoara, pe DN 7, la Leşnic, au vrut să-i mituiască pe oamenii legii. Nu au avut însă cu cine negocia, deoarece poliţiştii nu au cedat tentativei de mituire.
Autoturismul era condus de Ion M., de 34 de ani, din comuna Păuliş, judeţul Arad şi aparţinea fratelui acestuia,  Sorin. M., de 32 de ani, pasager. În urma verificărilor, agenţii de poliţie au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie a autoturismului avea termenul de valabilitate expirat, motiv pentru care cei doi au fost invitaţi la sediul IPJ Hunedoara, în vederea întocmirii documentelor legale.
În drum spre sediul poliţiei, cei doi bărbaţi le-au promis poliţiştilor diferite sume de bani, sperând în acest fel că îi vor convinge să nu le întocmească dosar de cercetare penală. Cei doi agenţi de poliţie şi-au anunţat superiorii, care au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru efectuarea cercetărilor, iar ulterior, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul acestei instituţii şi cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Hunedoara, au luat măsuri urgente pentru organizarea flagrantului.
Ajunşi la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere, cei doi arădeni le-au oferit poliţiştilor suma de 350 lei, pentru ca aceştia să nu ia împotriva lor măsurile prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii au refuzat mita, iar pe numele celor doi arădeni a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. De asemenea, conducătorul auto va fi cercetat penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat, iar proprietarul maşinii, pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui autoturism neînmatriculat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

16 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

16 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

16 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

16 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

18 ore ago