Categories: ActualitateFlash

Nici un poliţist hunedorean nu va fi disponibilizat

Sorina Popa

Vin vremuri grele pentru angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ, pentru jandarmi şi cei de la Prefectură. Asta, deoarece disponibilizările anunţate se pare că se şi fac.

Cei mai mulţi, de la ISU

Ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la Deva, secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră (foto), a afirmat că, în judeţul nostru, vor fi daţi afară 77 de salariaţi de la ISU, 41 de la Jandarmerie şi trei de la Serviciul de Permise, care funcţionează în subordinea Prefecturii Hunedoara.
„Ar trebui disponibilizaţi şi 18 angajaţi de la IPJ Hunedoara, dar comandantul de aici a spus că în final, există varianta să nu se dea nici un om afară. Trebuie să precizez că în judeţul Hunedoara, ISU are cei mai mulţi angajaţi, faţă de celelalte judeţe”, a declarat Mihai Capră. Personalul disponibilizat va fi evaluat, iar apoi va fi pus la dispoziţia unităţii pentru o perioadă de trei luni de zile. Secretarul de stat susţine că s-a pornit pentru această disponibilizare de la ideea că resursele trebuie folosite astfel încât să se obţină eficienţă maximă.
„Vrem să creştem gradul de dotare al inspectoratelor de urgenţă, deoarece vremea când se intervenea cu toporul e depăşită. Avem nevoie să achiziţionăm salvări moderne, autospeciale pentru stins incendii, maşini speciale pentru accesul la înălţime”, a mai spus Capră.

Prefecturile se transformă în oficii

Secretarul de stat în MAI a adăugat că, „dacă se ajunge la regionalizarea teritorială, va exista o instituţie regională a prefectului, dar şi oficii prefecturale. „În Hunedoara, mizăm pe două asemenea oficii prefecturale, unul la Deva şi celălalt la Petroşani, fiecare cu câte 25 de oameni. Pe de altă parte, serviciile comunitare, de paşapoarte, permise auto, vor rămâne în structura actuală. Aşa că, dacă mâine se va face regionalizarea, nimeni nu trebuie să-şi schimbe buletinul, permisul auto sau actele maşinii. Documentele vor rămâne valabile până la expirarea lor”, a declarat Mihai Capră.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • acuma si cu isu asta s-a ajuns la o mare nebunie,va dau numai un exemplu;la ilia cind pompierii erau la primarie erau 3 angajati acuma cu isu asta sint 120 care ce fac,nimic ,se joaca de-a armata ,oameni angajati de pe strada fara nici o pregatire de specialitate ,doar ca au scos un timp la fuga si la flotari,nu stiu mi se pare o mare nebunie sa platim din bani publici atitia oameni care nu fac nimic , dar vor face in caz de....

  • Florine iti doresc sa nu ai nevoie de ei..sa renuntat la militari in termen,asa e peste tot in lume.Problema e ca in unele Det pleaca oameni seriosi si raman aia ce dorm(putorile) si cu abateri,sunt care nu scot nici timp si nu pot face 5 flotari.Astia vor sa faca reforma ,pai asta e reforma?

  • fuga ,flotarile si spaga astea au fost baza la angajare fie la isu fie la jandarmi,carte multa nu se cere,sa fii prost sa ai putere,ma uit zilnic la toate centrele de jandarmi si isu , stau inchisi in incinta , spala la masini personale , si se pregatesc pentru examene ca tori sunt studenti , dupa ce au gasit serviciu acuma au intrat si la facultate la spiru sau la altele ,asa te descurci in viata nu facand facultati la zi pe la timisoara si cautand serviciu pe la ajofm, saai nevoie de ei ? au fost la incendii si nici nu stiau sa intinda furtunele ,noroc cu niste locanici care au facut armata la pompieri si le-au aratat ,a fost chestia asta si la stiri.pe astia si pe politia locala fara scoala ii tine in servicii si cine a facut scoala de politie la campina ii da afara.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o oră ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o oră ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o oră ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

o oră ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

o oră ago