Paramedicii de la Salvital trec la ISU

Maximilian Gânju

Ministrul Afacerilor Interne a semnat un ordin privind suplimentarea cu peste 300 de posturi la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi la structurile sub­ordonate din cinci judeţe.
În judeţul Hunedoara, paramedicii din Salvital vor asigura, pe de o parte, func­ţio­nalitatea ambulanţelor precum şi continui­tatea activităţii ISU fără a fi necesar ca per­sonalul să desfăşoare cursuri de pregătire iniţială, condiţie esenţială în cazul înca­drării unor persoane fără experienţă. În plus, cel puţin în judeţul Hunedoara existau ine­chităţi în privinţa salarizării între pa­ramedicii civili şi cei de încadraţi la ISU, deşi desfăşurau aceeaşi activitate. Activi­ta­tea paramedicilor civili din judeţul Hune­doa­ra este gestionată de Asociaţia Salvital, în baza unor contribuţii pe care le primeşte din partea admi­nis­traţiilor locale şi CJ Hunedoara.
„Ca urmare a semnalărilor autorităţilor publice locale din judeţele Arad, Hune­doa­ra, Maramureş, Mureş şi Sibiu privind im­posibilitatea susţinerii funcţionării în con­tinuare a serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, ministrul Afacerilor Interne a propus Guvernului României preluarea echi­pajelor de intervenţie de către inspec­to­ratele judeţene pentru situaţii de ur­genţă”, se precizează în comunicatul MAI. Potrivit MAI, persoanele instruite în acor­da­rea primului ajutor calificat şi implicit în asistenţă medicală de urgenţă pres­pi­ta­li­cească de către unităţile teritoriale ale IGSU, care se va realiza după data de 15 de­cembrie, va permite mărirea capacităţii de gestionare a situaţiilor de urgenţă de la nivelul comunităţilor respective.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.