Carmen Cosman

PSD Hunedoara ţine la secret rezultatele sondajului de organizaţia judeţeană şi  care a costat nu mai puţin de 27.000 de euro, plus TVA (n.r.-dar pe care MESAGERUL HUNEDOREAN l-a publicat, ieri, parţial), bani plătiţi, potrivit iderului social-democraţilor hunedoreni, din cotizaţiile membrilor.
 

Dacă nu se înţeleg la judeţ, intervine Bucureştiul
Preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a anunţat că, în cadrul USL Hunedoara s-a luat decizia de a nu comunica, deocamdată, rezultatele sondajului realizat de Institutul Naţional de Sondare a Opiniei Publice CURS.     
„Am hotărât ca rezultatele pe aceste oraşe, unde am făcut sondaje de opinie, să nu le dăm publicităţii deocamdată, până nu va efectua şi PNL  sondajele. Abia apoi le vom studia, în cadrul USL, şi vom anunţa candidatul şi rezultatele”, a declarat Laurenţiu Nistor. Dacă vor exista diferenţe majore între rezultatele sondajelor realizate de cele trei forţe politice care formează Uniunea Social Liberală – respectiv PSD, PNL şi PC – atunci va exista un al patrulea sondaj, realizat de liderii politici de la Bucureşti.
Sondajul de opinie comandat de PSD a fost realizat de CURS, pe un eşantion de 1.067 persoane, cu vârsta de 18 ani şi peste, în perioada 10 mai – 13 iunie. Marja de eroare este de plus – minus 3 la sută, la un nivel de încredere de 95 de procente. Sondajul a  costat, în total, potrivit liderului social-democrat, 27.000 de euro, plus TVA, şi s-a desfăşurat la nivel de judeţ şi în opt oraşe şi municipii. De asemenea, un alt sondaj de opinie pentru 14 dintre comunele hunedorene a fost efectuat de un profesor al Universităţii Petroşani, însă Nistor nu a precizat cât a costat acesta. Modul de intervievare a fost faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor.

Conduce în preferinţele electoratului
Potrivit rezultatelor la nivel judeţean, singurele date publicităţii de liderii PSD, dacă duminică ar avea loc alegeri locale, 69 la sută dintre hunedorenii cu drept de vot ar pune ştampila pe candidaţii USL, 12 la sută ar vota cu PDL, 6 la sută cu UNPR, 5 la sută cu PRM, 3 procente cu UDMR, 1 la sută cu Partidul Poporului şi alte patru procente ar alege candidaţii independenţi.  
Situaţia este aproape similară şi în cazul alegerilor parlamentare, unde 69 la sută dintre hunedoreni ar vota candidaţii USL, 13 la sută – PDL, 5 la sută PRM, 3 la sută candidaţii UNPR, 3 la sută UDMR, 3 la sută PP şi 4 la sută candidaţii independenţi. „Pe noi ne bucură aceste rezultate, ele confirmă faptul că hunedorenii cred în schimbare şi validează construcţia politică pe care am făcut-o împreună cu partenerii noştri”, a subliniat preşedintele PSD Hunedoara. Totodată, sondajul CURS realizat la cererea PSD mai arată că peste 80 la sută dintre locuitorii judeţului Hunedoara au o părere proastă şi foarte proastă despre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, în timp ce peste 60 la sută dintre hunedoreni au o părere bună şi foarte bună despre Victor Ponta şi Crin Antonescu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • PSD-isti (USL)mincinosi,noi din Valea Jiului nu o sa votam pe acesti invidiosi de PSD-isti nu am uitat ce a spus in februarie consilierul judetean de la PSD invidiosul,Doru Gaita,ca telegondola de la Vulcan este ilegala sau ca PNL-istul "sef"(USL)colaborator al Securitati Molot a scumpit apa la noi in Valea Jiului iar de asfaltat a asfaltat doar drumurile judetene din satul lui in Valea Jiului gasea tot timpul un motiv si nu facea doar asa de vrajeala un km doi ca sa nu bata la ochi. De minerit nu ia interesta sa mearga la Bucuresti in introducerea Huilei de Valea Jiului in noua Strategia Energetica 2011-2035,au lasat totul pe PDL (Gligor,Ridzi,...)felicitari PDL Hunedoara.

  • sint pe cai mari ,dar sa nu uitam ca acestia sint cam naravasi si cam arunca calaretul din sa , asa ca grija mare cu sondajele astea

  • @Valea Jiului.Vorbeste in numele tau si nu mai folosi pluralul pentru ca si eu sunt din Valea Jiului si o sa votez PSD.Unde era madam Ridzi cind in Parlamentul European s-a votat prelungirea perioadei de acordare a subventiei pentru minerit pentru Romania?Alte state au obtinut-o,dar europarlamentarii lor nu faceau campanie lui Basescu.Tu fa-ti prbleme cine o sa voteze PDL.Stii vorba aia noastra:calul moare de drum lung,iar cel ce se semneaza Valea Jiului,de grija altuia.

  • NISTRO LAURENTIU SI MOLOT MIMEAZA OPOZITIA
    LAUDA PDL
    LAUDA CONDUCATORUL IUBIT BASESCU
    DAR VREA SA SI CISTIGE ALEGERILE
    DOMNILOR NU PUTETI SA VA MAI PREFACETI, TREBUIE SA FITI CORECT CU CE8I CE PLATESC COTIZATIILE DE CARE VA BATETI JOC VOI CEI CE VA CREDETI CONDUCATORII CU DREPT ASUPRA DESTINELOR ACESTEI TARI
    RUSINE

  • PSD-ul a fost la guvernare in perioada 2000-2004 si nu au facut nimic iar atunci nici nu era criza mondiala,asa ca lenesul Vaii Jiului,Cojman,care scrie sub alta nume sa se ocupe de paza ca altceva nu stie "pensionarul".

  • "USL sta pe cai mari"
    Singurul lucru pe care nu-l spune "oracolul de la Soimus" este ca acesti cai : SUNT DE LEMN !!!

  • adeca, ce se intimpla ieu sunt cel mai tare de la usl de aia va rog sa ma votati si daca nu ma votati tot ieu cistig aliegerili ca ca mine nu este altul la oras si la judet si sa stiti ieu am un proiect care poate salva judetul orasul si reia din criza cu cultivarea de macris ieu am solutia de dupa ketamina

    ofer meditatii pe bani grei la economie celor care au picat la bac

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago