Categories: Actualitate

Idei vechi, în programe noi

USL propune o serie de măsuri de politică agricolă şi dezvoltare a satului românesc, bazate pe comasarea terenurilor, dar şi prin acordarea de sprijin pentru formele asociative, au declarat ieri liderii PSD Hunedoara, în cadrul unei conferinţe de presă. Aceasta este una dintre concluziile planului care cuprinde măsurile de politică agricolă şi dezvoltare a satului românesc, care a fost adoptat de reprezentanţii USL.
„Ţăranii care au suprafeţe mici pot face o asociere sau să-şi dea terenurile în arendă, iar cel care îl ia în arendă poate, la rândul său, să facă agricultură performantă”, a explicat liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor. El a dat exemplul asociaţiei agricole înfiinţate la Şoimuş încă din anul 1992, când 70 de familii au decis să constituie Asociaţia „Unirea” Şoimuş, ce funcţionează fără probleme şi la ora actuală. Dar, aceste asociaţii trebuie şi sprijinite financiar, iar liderii PSD vorbesc, în principal despre rentele viagere. „În 2003 – 2004, s-au pus bazele programului de rentă viageră, care s-a pus în aplicare în 2005 – 2006. Din 2009, însă, nu se mai primesc dosare de rentă viageră”, a precizat Emil Rîşteiu, şeful Departamentului pentru Comunicare din cadrul PSD Hunedoara.
Pe de altă parte, Laurenţiu Nistor spune că agricultorii trebuie neapărat sprijiniţi, în condiţiile în care, la ora actuală, în România, peste patru milioane de hectare de teren agricol nu este lucrat, din cauză că proprietarii nu au cu ce. (C. Cosman)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Asta-i "cuiul lui Pepelea" in Romania si trebuie mizat pe sansa aceasta.Asta inseamna si "mai mult verde",vorba ministrului Borbely,si productie interna,si piine pe masa,si locuri de munca.E o timpenie sa perseveram in neglijarea acestei sanse.Pina si Dacian Ciolos,comisar pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala al Comisiei Europene,fara a fi membru al vreunui partid politic,deci fara alte interese,ne atrage atentia de citiva ani asupra acestor oportunitati de salvare a economiei.Si-acu' hai domnule "Valea Jiului"arunca si in acest personaj cu noroi,ca la asta te pricepi.Esti contaminat cu "virusul portocaliu".

  • @Johann,mirosi a lenesul Vaii Jiului (Cojman)esti frate cu el sau chiar esti tu pierddevara.

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

8 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

9 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

16 ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

16 ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

16 ore ago