Categories: Actualitate

Nici un caz de gripă în judeţ

Anamaria Nedelcoff

În ultima săptămână, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a înregistrat peste 1.300 de cazuri de viroze respiratorii în spitalele hunedorene.

”Conform ultimei statistici, avem 1.344 de viroze respiratorii, cu 625 de pneumonii şi nici o gripă. Referitor la tratament, recomandarea mea este ca bolnavii să meargă la doctor, care le va prescrie medicaţia potrivită în urma analizelor. Dar, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, nu s-a înregistrat o creştere a numărului lor”, a declarat medicul Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara. Referitor la alte recomandări, directorul DSP spune că în această perioadă, trebuie evitată aglomeraţia şi spălatul des pe mâini este obligatoriu. ”Eu recomand să se evite aglomeraţia, spălarea des pe mâini, consumul de fructe multe şi dacă s-au îmbolnăvit, să nu se ducă la serviciu sau la şcoală, pentru a evita îmbolnăvirea celorlalţi”, precizează  Dumitra Ştefan.
Virozele respiratorii se manifestă prin dureri de cap şi febră, înfundarea nasului sau scurgerea de secreţii nazale, strănut, respiraţie dificilă, dureri de gât şi înroşirea acestuia. Simptomele apar la două-trei zile de la infecţie şi pot dura între două şi 14 zile.

MesagerulHunedorean