Monica Iacob-Ridzi a retras plângerea depusã în instanţã

Natalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) a retras plângerea împotriva soluţiei dată de procurori de neurmărire/netrimitere în judecată a Corinei Nicoleta Comşa, fost secretar adjunct în MTS, care a avut ieri termen de judecată.
„Instanţa a luat act de retragerea plângerii formulată de petenta Monica Iacob-Ridzi, prin apărător ales Claudiu Cornea, împotriva soluţiei dispusă prin ordonanţa de clasare cu nr. 12010/P/ 2015 din 16.10.2015 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, confirmată prin ordonanţa nr. 2685/II-2/2015 din 07.12.2015 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petenta la plata sumei de 30 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, 26 ianuarie 2016”, a transmis Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.
Trebuie spus că Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare în dosarul cunoscut opiniei publice cu denumirea „2 Mai”. Din perioada în care era judecată, fostul ministru a susţinut că este nevinovată, spunând că responsabilă pentru acuzaţiile procurorilor ar fi subordonata sa, Corina Nicoleta Comşa, care a avut calitatea de martor în dosar. Drept urmare, Ridzi a depus plângere la Parchet împotriva fostului secretar adjunct în MTS, care nu a fost trimisă în judecată de procurori, soluţie pe care fostul ministru a atacat-o în dosarul care s-a judecat ieri.
Nu este singura dată când Monica Iacob-Ridzi se răzgândeşte în privinţa unei cereri depuse în instanţă. Fostul ministru a procedat la fel şi atunci când a cerut la Tribunalul Ilfov întreruperea executării pedepsei. Dar înainte ca instanţa să dea o soluţie în respectivul dosar, Ridzi a retras cererea, acuzând medicii legişti de imparţialitate, atunci când au întocmit expertiza medico-legală prin care trebuiau să arate dacă bolile de care suferă fostul ministru pot sau nu fi tratate în spitalele din penitenciare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

18 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

18 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

18 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

18 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

18 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

18 ore ago