Categories: ActualitateFlash

Monica Iacob-Ridzi vrea să fie trasă la răspundere şi fosta sa subordonată

Natalia Bumbac

Monica Iacob-Ridzi (foto) nu s-a împăcat cu ideea că ea plăteşte pentru acuzaţiile din dosarul supranumit „2 Mai”, iar adevăraţii vinovaţi, în opinia sa, nu au fost traşi la răspundere.
Din acest motiv, fostul ministru al Tineretului şi Sportului a depus plângere împotriva fostului secretar adjunct al MTS, Corina Nicoleta Comşa, aceasta având doar calitate de martor în dosarul în care Ridzi a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare. În acest moment, plângerea fostului ministru a ajuns în faza în care va trebui analizată de un judecător. Asta, pentru că procurorii nu au dat curs anchetei. Prin urmare, Monica Iacob-Ridzi a depus plângere împotriva deciziei procurorilor de neurmărire penală/ netrimitere în judecată a Corinei Nicoleta Comşa, care a fost înregistrată la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în 28 decembrie, iar primul termen de judecată va fi în 26 ianuarie.
„Nu am semnat nimic”
În dosarul „2 Mai”, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată pentru abuz în serviciu, iar Corina Nicoleta Comşa a avut doar calitatea de martor, însă fostul demnitar a acuzat-o direct pe aceasta chiar în timpul judecării recursului. Fostul ministru a declarat în repetate rânduri că ea nu a semnat ordonanţările pentru evenimentele din 2 Mai, dar totuşi banii au plecat din minister, iar în acest caz nu poate fi acuzată de nimic. În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se preciza că: „în 8 şi 21 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi a emis ordonanţările de plată nr. 1 pentru suma de 1.173.161,50 lei cu TVA (ctr. Nr.13/22.04.2009), nr. 2 pentru suma de 1.381,174,69 (ctr. Nr.15) şi nr. 3 pentru suma de 513.627,80 (ctr.14). Acestea au fost refăcute la data de 8 iulie 2009 în baza notei 1387/ DGERU/25.06.2009 întocmită de  Paul Diaconu şi alţi angajaţi ai MTS, prin care s-a constatat dispariţia actelor originale. După refacerea documentelor, fostul ministru ar fi refuzat să le semneze la poziţia ordonator de credite, motivând că îşi delegase atribuţiile specifice acestei calităţi către secretarul general adjunct din MTS, Corina Nicoleta Comşa. Însă aceasta a acceptat să semneze documentele ”numai după ce a primit personal, de la inculpaţii Diaconu şi Iacob-Ridzi, confirmarea că ordonanţările de plată dispărute existaseră şi purtau semnăturile acesteia din urmă la poziţia ordonator de credite”.
Fostul ministru se află în penitenciar din 16 mai, dată la care a fost pronunţată sentinţa definitivă, fiind condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

8 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

8 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

8 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

8 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

8 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

8 ore ago