Categories: ActualitateFlash

S-au înmulţit maşinile noi înmatriculate în judeţ

Oana Mihnea

Anul 2015 a fost unul destul de bogat în ceea ce priveşte numărul înmatriculărilor auto efectuate la noi în judeţ. Aşa cum se întâmplă la nivelul întregii ţări, se pare că şi hunedorenii au început tot mai mult să achiziţioneze maşini noi.
La sfârşitul anului trecut, parcul auto al judeţului nostru însuma 136.321 de vehicule, faţă de 129.507 câte erau la finele anului 2014. Prin urmare, în ultimul an au fost înmatriculate la noi în judeţ 6.814 vehicule. Potrivit informaţiilor furnizate de şeful Serviciului Public Comunitar Regim de Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara, Nicolae Marin, din totalul acestora, ponderea cea mai mare este reprezentată de autoturisme, 108.040 şi autoutilitare, 12.170. Parcul auto al judeţului continuă să fie unul învechit, ceea ce înseamnă că aproximativ 60 la sută din numărul maşinilor au peste 10 ani vechime. Totuşi, în anul 2015, hunedorenii şi-au îndreptat mai mult atenţia către maşini noi, fiind înscrise mai multe, cu aproximativ 15 la sută faţă de alţi ani. De menţionat faptul că majoritatea maşinilor noi au fost cumpărate prin Programul Rabla. De asemenea, în ceea ce priveşte marca preferată de hunedoreni, se menţin în topurile preferinţelor Renault, Dacia, Ford, Skoda Octavia şi Volkswagen.
Tot anul trecut, 6.323 de persoane au obţinut permisul auto, din care 5.300 pentru categoria B. În total, Serviciul Public Comunitar Regim de Permise şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara a emis în 2015 un număr de 12.511 permise auto pentru toate categoriile, incluzând redobândiri şi înnoiri.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

21 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

21 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

21 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

21 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

21 de ore ago