Categories: Sport

Moment istoric pentru campioanele viitorului

Ciprian Marinuţ

Peste 300 de fetiţe sunt aşteptate, sâmbătă, la Sala „Olimpică” a CNS „Cetate” Deva, la selecţia finală din cadrul proiectului de relansare a gimnasticii româneşti „ţară, ţară vrem campioane!”, susţinut de compania Petrom. Fetiţele au fost preselecţionate din peste 100 de şcoli şi 70 de grădiniţe, din nouă judeţe din zona Transilvaniei, şi au vârsta cuprinsă între 5 şi 8 ani, iar „alesele” au şansa de a primi burse pentru a se putea pregăti să devină „viitoare campioane”. La eveniment vor fi prezente numeroase personalităţi ale gimnasticii româneşti precum Octavian Belu, Mariana Bitang, Andreea Răducan, Lavinia Miloşovici, Monica Roşu, Amelia Racea, Sandra Izbaşa, Silvia Stoenescu sau Gina Gogean.

Întâlnire cu vedetele gimnasticii
Antrenorii Gina Gogean, Lili Cosma şi Cristinel Micu, alături de directorul CNS „Cetate” Deva, Adrian Liga, au prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, povestea şi planul evenimentului de sâmbătă care este considerat a fi unul istoric. „Antrenorii care s-au implicat în acţiunile de preselecţie au acoperit de când au început munca peste 100 de şcoli şi 70 de grădiniţe din nouă judeţe din zona Transilvaniei. Tehnicienii au văzut şi testat în jur de  800 – 1.000 de fetiţe care au dovedit că au aptitudini pentru gimnastică. Ţinta proiectului este cooptarea, la final, a aproximativ 120-150 de sportive din toată ţara care să beneficieze de burse oferite de partenerul Petrom. Timp de trei ani, ele vor avea casă, masă, asistenţă medicală asigurate, condiţii excelente de antrenament şi şcolarizare, la unul din cele şase centre din ţară. Ele vor fi formate pentru ciclurile olimpice 2016-2020, 2020-2040”, a spus Gina Gogean.
La selecţia finală de la Deva, programată sâmbătă, 31 mai, de la ora 10.00, organizarea va fi ca la carte, iar fetiţele vor avea parte de numeroase surprize. „Este un moment unic în activitatea şcolii noastre, iar Sala Olimpică va fi amenajată ca pentru  o festivitate de gală. Fetiţele vor putea vizita sălile de antrenament, căminele, dar şi şcoala. Vor fi baloane, flori şi numeroase alte surprize”, a precizat directorul CNS„ Cetate”, Adrian Liga. „Ziua de sâmbătă va fi una istorică, una cu greutate, având în vedere că la Deva, în Sala Olimpică, vor veni unele dintre cele mai importante personaje din gimnastica românească. Vor fi prezenţi Octavian Bellu, Mariana Bitang, preşedintele Federaţiei, Adrian Stoica, secretarii generali ai Federaţiei. Şi bineînţeles, fostele mari campioane create la Deva se vor întoarce acasă: Andreea Răducan, Lavinia Miloşovici, Monica Roşu, Amelia Racea, Sandra Izbaşa, Silvia Stoenescu. Va fi o adevărată sărbătoare!”, a precizat Lili Cosma, antrenoarea coordonatoare a Lotului Naţional de Junioare al României. Selecţia de la Deva este a patra dintre cele opt selecţii regionale programate să se desfăşoare în ţară. Primele trei s-au desfăşurat la Constanţa (10 mai), Oneşti (17 mai) şi Timişoara (24 mai), a patra va fi sâmbătă, 31 mai, la Deva, la CNS „Cetate”, de la ora 10:30, iar următoarea e programată în 6 iunie, la Bucureşti, la Clubul Dinamo sau Clubul Steaua, ora 10:30.

Şansă unică pentru copii
Fosta mare campioană, Gina Gogean, a fost implicată sută la sută în acest proiect alături de alte glorii ale gimnasticii româneşti şi crede că proiectul „ţară, ţară vrem campioane!” reprezintă o oportunitate specială pentru copii. „Este un proiect la care particip cu mare bucurie şi cu mare angajament, pentru că îmi doresc din suflet ca gimnastica să revină acolo unde o ştim cu toţii că era. Este o campanie de relansare a gimnasticii româneşti, susţinută de compania Petrom, pentru a găsi noi talente. Am preselecţionat mai mulţi copii, dar am şi informat profesorii de sport, învăţătorii, educatorii, părinţii despre acest program. Sperăm din suflet ca aceşti copii să fie aduşi la selecţie şi să le fie acordată o şansă. Poate copiii nu realizează acum importanţa acestui lucru, pentru că sunt prea mici, dar părinţii trebuie să fie mai hotărâţi în decizie. Copiii care vor fi selectaţi vor primi o bursă din partea companiei Petrom. Copiii vor veni la selecţii, vor da o serie de probe specifice sportului, care nu au fost susţinute în şcolile unde noi am fost”, a spus Gina Gogean.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

8 ore ago