Categories: Sport

Prima verificare a viitoarei generaţii de gimnaste

Ciprian Marinuţ

Un număr de 20 de mici gimnaste care se pregătesc la CNS „Cetate” Deva în cadrul programului „Ţară, ţară, vrem campioane” au luat startul, ieri, la prima competiţie din cariera lor. Întrecerea dotată cu  Cupa „OMV Petrom” se va încheia azi, la Constanţa. Au participat 167 de fetiţe de la 12 cluburi.
Sportivele de la CNS „Cetate” Deva au fost însoţite de antrenorii Gina Gogean şi Cristinel Micu şi de coregrafa Mădălina Susan. Micuţele gimnaste, de la care se aşteaptă să asigure viitorul acestui sport în România, le au ca adversare pe celelalte fetiţe selecţionate în cadrul  programului „Ţară, ţară vrem campioane” care se antrenează la cluburile sportive din Bucureşti (Steaua, Dinamo, CSS2), Oneşti, Timişoara, Constanţa, Focşani, Arad, Bârlad  şi Galaţi.
„Cupa OMV Petrom” este o competiţie de evaluare tehnică a fetiţelor intrate în Programul de pregătire „Ţară, ţară vrem campioane” şi are ca obiectiv testarea abilităţilor dobândite  de la începutul programului de pregătire şi până în prezent. Prima performanţă a acestui proiect o reprezintă faptul că din 200 de fetiţe selecţionate în anul 2014, la acest concurs vor participa 167 de mici gimnaste. Programul „Ţară, ţară vrem campioane” are ca obiectiv crearea unei baze de selecţie pentru viitorul gimnasticii feminine şi este promovat de Fundaţia „Casa Campionilor”, în parteneriat cu Federaţia Română de Gimnastică.  Programul a început în septembrie 2014 şi se va termina în iunie 2017.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago