Categories: Actualitate

Moloţ, „respins” din nou în instanţă

Natalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat cu privire la cererea lui Mircea Moloţ (foto) de revizuire a primului dosar, în care a pierdut în încercarea de a anula verdictul de incompatibilitate dat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
Este vorba de primul raport în care agenţia a constatat că fostul şef al judeţului a încălcat legile integrităţii în perioada în care a deţinut funcţia de conducere, raport din cauza căruia a plecat înainte de termen din fruntea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.
„Admite excepţia tardivităţii formulării cererii de revizuire. Respinge revizuirea formulată de revizuentul Moloţ Ioan Mircea în contradictoriu cu intimatele ANI, Asociaţia Civică Dreptatea, Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, ca tardivă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii”, a informat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean. Dacă Moloţ va ataca decizia instanţei de la Alba Iulia, dosarul va fi trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Reamintim că în ianuarie 2015, Moloţ a pierdut definitiv procesul intentat împotriva ANI, a cărui revizuire a cerut-o acum. Motiv pentru care mandatul de preşedinte al CJ Hunedoara i-a fost revocat înainte de termen. Recent, Moloţ a mai pierdut în prima instanţă, la Curtea de Apel Timişoara, un proces în care a cerut anularea unui alt raport emis de ANI în septembrie 2013, în care a fost depistat în conflict de interese. Fostul şef al judeţului se mai judecă într-un alt dosar cu Agenţia, în care a cerut anularea unui al treilea raport, verdictul inspectorilor de integritate fiind tot de conflict de interese. Acest dosar se află pe roulul Curţii de Apel Alba Iulia şi are termen de pronunţare astăzi, 12 iulie.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • cum vrea TARICEANU ca ALDE-HD sa creasca cu acest puscariabil la cirma org judetene,desteptarea domnule TARICEANU si doamna Norica NICOLAI pina nu e prea tirziu pleaca membri din partid din cauza acestui infractor.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago