Ministrul Sănătății, mesaj către DSP-uri: Nu vă culcați pe o ureche!

Adriana Năstase

Cseke Attila (foto), ministrul interimar al Sănătății, le-a comunicat repre­zen­tanților direcțiilor de sănătate publică din țară că au la dispoziție o săptămână să actualizeze și să adapteze Planul de Re­ziliență față de recrudescența la COVID-19 asumat la nivel județean. Cseke Attila a susținut ieri o video­con­ferință cu reprezentanții instituțiilor din teritoriu și cu cei ai Prefecturilor în care a cerut ca direcțiile de sănătate publică să rămână în alertă în perioada următoare, chiar dacă numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scădere.

Să decidă cum vor
„Este nevoie de responsabilitate și de­ci­zie la nivel local. Mecanismul de gestio­nare a Planului de Reziliență trebuie să fie flexibil și să permită modificări rapide și reveniri ale numărului de paturi ATI des­tinate COVID-19, în cazul în care este ne­voie, cel puțin la cifra din vârful pandemic IV”, a declarant Cseke Attila, ministrul in­terimar al Sănătății. De asemenea, de la sfârșitul săptămânii trecute, în termen de 10 zile, spitalele împreună cu direcțiile de sănătate publică au obligaţia, dar şi li­bertatea de a analiza punctual situaţia pen­tru fiecare unitate sanitară și, în cazul în care se consideră necesar că este ne­voie în continuare de prioritizarea inter­nărilor şi a intervenţiilor chirurgicale, atunci pot să păstreze activitatea numai pen­tru internări COVID-19. În cazul în care se consideră că nu mai sunt atâţia pa­cienţi, situaţiile diferind de la o unitate sa­ni­tară la alta, atunci pot decide în conse­cință, anunță Cseke Attila.
Contactat, directorul executiv al DSP Hu­nedoara, Sebastian Mezei, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că în spitalele hunedorene sunt medicamente pentru tratarea bolnavilor de Covid, anti­corpi monoclonali, remdesevir, tocilizu­ma­bum. Iar la Unifarm sunt stocuri de me­di­camente suficiente. În prezent avem în jdueț 274 de bolnavi cu Covid internați și 39 la ATI. Nu este nici un pat liber la ATI pentru acești pacienți”, a afirmat Mezei.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago