Categories: Actualitate

Minerii din Lupeni ameninţă că se blochează în subteran

Maximilian Gânju

Minerii de la Lupeni sunt hotărâţi să se blocheze în subteran până când revendicările lor îşi vor găsi rezolvare. Aceştia şi-au refăcut lista de revendicări şi în capul ei au trecut demiterea întregii conduceri a Complexului Energetic Hunedoara, începând de la directorul general şi până la Consiliul de Administraţie.
Minerii de la EM Lupeni au protestat şi vineri în curtea Complexului Energetic Hunedoara, iar liderul sindical de la Lonea, Vasile Păduraru, spune că nemulţumiri sunt şi la restul minelor, dar a aflat că mulţi angajaţi sunt constrânşi prin diferite metode ca să nu participe la protest.
”Nu cedăm. Noi continuăm greva foamei, chiar dacă starea de sănătate a început să ne lase. Când picăm, picăm. Mai nou am văzut că a postat Petre Nica, pe Facebook, că încă nu am crăpat… Da, acesta este caracterul unui fost lider de sindicat, unui preşedinte de sindicat, care acum este împotriva colegilor, având în vedere că are această funcţie câştigată politic. Ca lider, a avut altă faţă, acum a făcut o întorsătură de 180 de grade”, spune Vasile Păduraru, unul dintre liderii de sindicat aflaţi în greva foamei. Pe de altă parte, oprirea producţiei la Lupeni poate afecta grav funcţionarea termocentralelor.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Gargara ieftina,le-au bagat minerilor sub nas azi dimineata ca SEN are nevoie de energie pe baza de carbune si gata protestul. Probabil nica le-a promis liderilor de sindicat ca-i baga in mina(de unde iau banii,de fapt)si gata...e nevoie de carbune si revendicarile...mai la toamna(dupa disponibizarea fraierilor fara nimic),cand vor ramane la inchidere toti libidinosii( cu conditii de pensie indeplinite )sa infaptuiasca...maretele realizari pnl-pmp-muntele! Noi "succesuri"!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

5 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

5 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

5 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

5 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

5 ore ago