Categories: Actualitate

Premierul a cerut deschiderea de urgenţă a tronsonului finalizat al autostrăzii Lugoj-Deva

Premierul României, Sorin Grindeanu, a cerut într-o şedinţă a Guvernului ca porţiunea de 16 kilometri finalizaţi din Autostrada Lugoj – Deva să fie redată cât mai urgent circulaţiei, indiferent de procedurile Ministerului Transporturilor.
„Există o birocraţie pe care nu o înţeleg în Ministerul Transporturilor: atâta timp cât sunt gata 16 kilometri de autostradă şi stăm şi ne uităm la ei şi nu putem să-i recepţionăm, v-aş ruga în cel mai scurt timp să-mi prezentaţi măsurile astfel încât să folosim aceşti kilometri”, i-a cerut premierul ministrului Transporturilor, Alexandru Cuc.
Cu câteva săptămâni în urmă, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) arăta că tronsonul din Autostrada Lugoj – Deva dintre Traian Vuia şi Margina nu a fost deschis circulaţiei, deoarece compania nu poate recepţiona parţial un lot din autostradă. Acest lucru ar putea fi făcut doar după clarificarea unor probleme de natură juridică, a explicat CNAIR, în sensul în care, dacă lucrările ar fi recepţionate în condiţiile actuale ale legii, ar fi în defavoarea beneficiarului. Tronsonul din şoseaua de mare viteză dintre localităţile Traian Vuia – Margina are o lungime de 16 kilometri şi face parte lin Lotul II al Autostrăzii Lugoj – Deva, care are o lungime totală de 28,6 kilometri. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts