Categories: Eveniment

Mii de petarde confiscate de poliţişti

Natalia Bumbac

Patru hunedoreni au fost prinşi de către poliţişti în ultima zi a anului 2014, comercializând materiale pirotehnice pentru care nu deţineau autorizaţie. Este vorba de trei bărbaţi din municipiul Hunedoara şi unul din Orăştie, care au fost depistaţi de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în urma activităţilor de verificare desfăşurate în pieţele din judeţ.
În primul caz, poliţiştii au depistat un bărbat de 49 de ani, din municipiul Hunedoara, care vindea articole pirotehnice fără drept în zona Pieţei Agroalimentare, iar în urma controlului, asupra sa au fost găsite 1.370 de petarde din categoria II. Tot în municipiul Hunedoara, au fost depistaţi alţi doi bărbaţi, de 46 şi respectiv 31 de ani, care comercializau articole pirotehnice în zona Ceangăi şi în Piaţa Agroalimentară Dunărea. În urma controalelor, asupra primului bărbat au fost găsite 70 de petarde din categoria III, iar asupra celuilalt au fost depistate 775 de bucăţi de petarde din categoria II. În Orăştie, poliţiştii au identificat un tânăr de 28 de ani care încerca să vândă petarde, fără să aibă autorizaţie, în zona Pieţei Agroalimentare din municipiu. Acesta avea asupra sa 283 de petarde şi o baterie de artificii din categoriile I şi II.
În toate cele patru cazuri, materialele pirotehnice au fost confiscate şi vor fi expertizate. Pe numele celor patru persoane, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comercializare fără drept de materiale pirotehnice din categorii pentru care nu deţineau autorizaţie.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago