Categories: Actualitate

Medic din Petroşani acuzat de malpraxis

Maximilian Gânju   

Un medic chirurg angajat la Spitalul de Urgenţă din Petroşani este acuzat de familia unui băieţel de trei ani şi jumătate, că i-a operat micuţul la mâna sănătoasă, deşi pe radiografie, se arăta clar la care mână e problema medicală. Conducerea spitalului a demarat o anchetă în acest caz.

A încurcat stânga cu dreapta

Acuzaţiile de malpraxis sunt îndreptate împotriva medicului chirurg Sorin Brătilă, după ce acesta a operat un băieţel de trei ani şi jumătate la mână, însă ar fi intervenit la braţul sănătos, susţine tatăl băieţelului. Astfel, Alexandru a fost operat la mâna stângă, perfect sănătoasă, deşi problema medicală era la cea dreaptă. Tatăl copilului, Florin Danciu, spune că are mai multe probe prin care demonstrează că medicul în cauză, Sorin Brătilă, i-a nenorocit copilul. „Băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie, s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Brătilă. Luni, copilul a fost internat, iar astăzi (n.r. miercuri), a fost operat”, spune Florin Danciu, tatăl micuţului.

Se va efectua o anchetă internă

Bărbatul are chiar şi o radiografie făcută cu ceva vreme înainte de operaţie şi problema medicală era vizibilă, însă chirurgul Brătilă l-a operat exact la mâna sănătoasă, adică la stânga. „Am vorbit cu medicul, care mi-a spus că aşa scria pe hârtiile pe care le-a primit el. Am depus plângere la conducerea spitalului şi la Colegiul Medicilor”, a mai spus Florin Danciu. Doctorul acuzat nu a putut fi găsit, ca să explice ce s-a întâmplat. Conducerea Spitalului de Urgenţă Petroşani a demarat însă o anchetă în acest caz, pentru a afla cum de s-a ajuns în situaţia ca medicul să încurce mâinile pacientului, după cum susţin părinţii bolnavului. „Vom declanşa o anchetă internă şi vom vedea care este situaţia. Se va discuta cu toate părţile implicate”, a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani. O altă anchetă ar putea fi demarată şi de Ministerul Sănătăţii, după ce cazul a ajuns şi în atenţia secretarului de stat, Raed Arafat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago