Categories: Sport

Maestrul cailor putere, din nou la start

Ciprian Marinuţ

Dublul campion naţional la raliu, Mihai Cîmpeanu, ţinteşte podiumul şi în sezonul 2012 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, deşi a pierdut o parte dintre sponsori. Brădeanul va lua startul în noua ediţie de campionat la finalul acestei săptămâni, la „Trofeul Teliu”, dublă manşă ce deschide sezonul 2012 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă.

Sezon nou, ambiţii vechi

Dependent de caii putere şi de adrenalina curselor, pilotul Mihai Cîmpeanu va alerga şi în noul sezon competiţional, deşi criza financiară şi-a pus amprenta pe bugetul disponibil pentru bolidul său Mitshubishi Evo 8. Cu bani mai puţini, din resurse proprii şi de la câţiva sponsori fideli, şi cu multă muncă, brădeanul şi-a pregătit maşina la un nivel mai bun decât în sezonul trecut şi e gata de un nou start. „Am făcut unele investiţii şi am crescut puterea motorului. Sper să fiu ferit de problemele tehnice de anul trecut, din cauza cărora am pierdut podiumul şi m-am clasat doar pe locul cinci la final. Am în jur de 550 cai putere şi o să urc la o clasă superioară, la bătaie cu maşini foarte puternice. Îmi doresc să am un parcurs performant, cu care să mă clasez cel puţin între primii trei la clasa H5”, a spus Cîmpeanu.

Record de participare la prima etapă

Mihai Cîmpeanu va demara în noul sezon la finele acestei săptămâni, când va avea loc prima „etapă dublă” a noii ediţii a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, la „Trofeul Teliu”.
Raliul va avea loc sâmbătă şi duminică, 19 şi 20 mai, pe proaspăt refăcutul traseu care străbate dealul aflat la graniţa dintre judeţele Braşov şi Covasna (DN 10). După ce la ultima etapă a sezonului 2011 (1 octombrie 2011 – Râşnov), prin prezenţa la start a 77 de piloţi, a fost stabilit un nou record de participare la o etapă de viteză în coastă autohtonă, prima etapă din 2012 va ridica şi mai sus ştafeta. Astfel, la start, se vor afla 88 de sportivi, fapt care reprezintă un nou record de prezenţă.
În ediţia 2011, Mihai Cîmpeanu a fost pe podium la grupa A, până înaintea ultimelor trei etape, însă din motive financiare, nu s-a prezentat la respectivele curse şi a încheiat sezonul pe locul cinci.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

12 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

12 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

12 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

12 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

12 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

12 ore ago