Categories: Actualitate

Băieţelul operat greşit, transferat la Timişoara

Maximilian Gânju

Alexandru Danciu, băieţelul de trei ani şi jumătate care a fost operat la mâna sănătoasă de către un medic din Petroşani, a fost dus la o clinică din Timişoara. Medicul acuzat că l-a operat pe copil la mâna sănătoasă în loc de cea bolnavă susţine că nu a greşit.

A intervenit  Raed Arafat
Părinţii micuţului operat greşit de medicul de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani a fost trimis ieri la Timişoara, unde va fi operat la o clinică de specialitate, la mâna bolnavă, de către un profesor universitar. Secretarul de Stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a făcut toate demersurile necesare, pentru ca micuţul Alexandru Danciu să ajungă la Timişoara şi să fie consultat şi operat de un specialist la braţul bolnav. Totodată, părinţii micuţului spun că băieţelul a plâns din cauza durerii de după intervenţia chirurgicală, pe tot parcursul nopţii de miercuri spre joi, perioada cât a stat în Spitalul de Urgenţă Petroşani. Aceştia au depus plângere atât la Spitalul de Urgenţă Petroşani, cât şi la Poliţia Petroşani, şi-l acuză pe chirurgul Sorin Brătilă de malpraxis şi respectiv de vătămare. Soţii Danciu spun că medicul le-au operat băieţelul de trei ani şi jumătate, la mâna stângă, perfect sănătoasă, deşi problema medicală era la cea dreaptă.

Medicul acuzat susţine că n-a greşit
Tatăl copilului, Florin Danciu, susţine că are mai multe probe prin care demonstrează că medicul în cauză, Sorin Brătilă, i-a nenorocit copilul. „Băieţelul a avut mâna în ghips, iar de la Ortopedie, s-a considerat că problema poate fi rezolvată prin operaţie şi i s-a făcut trimitere la Secţia de Chirurgie Plastică, la doctorul Brătilă. Luni, copilul a fost internat, iar miercuri a fost operat”, spune Florin Danciu, tatăl micuţului. Bărbatul are şi o radiografie făcută cu ceva vreme înainte de operaţie şi problema medicală era vizibilă, dar şi bilet de la medicul de familie în care se arată că problema este la mâna dreaptă. „Am vorbit cu medicul, care mi-a spus că aşa scria pe hârtiile pe care le-a primit el. Am depus plângere la conducerea spitalului”, a mai spus Florin Danciu. Medicul Sorin Brătilă se apără şi spune că toate documentele care au ajuns la el indicau problema medicală la mâna la care el a făcut operaţia. „La radiografie nu se văd tendoane, copilul trebuia operat. Am constatat că avea o problemă la mâna stângă pe baza biletului de trimitere de la medicul ortoped”, susţine doctorul Brătilă.

Anchete la toate nivelele
Conducerea Spitalului de Urgenţă Petroşani a demarat o anchetă în acest caz, pentru a afla cum de s-a ajuns în situaţia ca medicul să încurce mâinile pacientului. Colegiul Medicilor Hunedoara şi Direcţia de Sănătate Publică au pornit investigaţii la unitatea medicală unde profesează medicul acuzat de malpraxis. „Directorul executiv al DSP Hunedoara a dispus constituirea unei comisii de anchetă, care să verifice aspectele semnalate. Acum este prea devreme să ne pronunţăm”, a precizat consilierul juridic al ASP Hunedoara, Delia Bada.
Doctorul mai este acuzat şi de faptul că l-a supus pe Alexandru şi la o altă intervenţie chirurgicală, pentru care părinţii nu şi-au dat acordul. „L-a operat şi de fimoză, că tot era sub anestezie. Acum, după operaţie am aflat. Trebuia să ne informeze şi pe noi, să ne dăm acceptul”, a spus mama băiatului, Ibolia Danciu (foto). Chirurgul susţine că nu este vorba de o operaţie în acest caz, ci de o procedură simplă şi admite că ar fi fost mai bine dacă ar fi informat părinţii despre intervenţie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago