Categories: Sport

Medaliile României depind de gimnastele de la „Cetate”

Ciprian Marinuţ

Ştefania Stănilă şi Andreea Munteanu (foto), cele două gimnaste de la CNS „Cetate” Deva promovate în acest an în echipa de senioare a României, vor avea un rol cheie la Campionatul European de la Sofia, de săptămâna viitoare. Antrenorul Octavian Belu a declarat, ieri, că aşteaptă ca ambele sportive „să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei, deoarece orice mică neatenţie costă enorm”.

Trei devence în lot
Echipa României la competiţia continentală va fi formată din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu (ambele de la CNS „Cetate), Silvia Zarzu şi, rezerva, Anamaria Ocolişan (tot de la CNS „Cetate”). Octavian Belu a afirmat că „veteranele” Larisa Iordache şi Diana Bulimar vor reprezenta baza în concursul pe echipe, în vreme ce de la gimnastele noi de la CNS „Cetate” Deva se aşteaptă la o contribuţie cât mai solidă. „Din echipa care a triumfat în 2012 la Bruxelles au mai rămas doar Iordache şi Bulimar şi au plecat două gimnaste foarte importante, Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor, care au contribuit foarte mult în cucerirea acelui titlu. Eu sper ca experimentatele Bulimar şi Iordache să-şi facă treaba aşa cum şi-au făcut-o şi la alte competiţii, iar cele două junioare promovate recent la senioare, Stănilă şi Munteanu, să vină cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei. E important ca ele să aibă exerciţii curate, deoarece orice mică neatenţie costă enorm, pentru că acum se iau doar trei note din trei sportive. Rămân la părerea că pentru momentul concursului cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienţa pe care o au în spate”, a declarat, ieri, Belu. Tehnicianul speră să nu mai apară probleme de sănătate în lotul pe care îl pregăteşte. „Sunt foarte puţine lucruri de schimbat pe ultima sută. Eu sper ca fetele să fie sănătoase, să ajungă la Europene şi să facă treabă bună acolo, pentru că s-au pregătit. Sper să nu apară probleme de ultim moment”, a adăugat Belu.

Şanse egale cu ceilalţi
Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică a precizat că echipa României porneşte cu şanse egale cu celelalte participante la Campionatele Europene de la Sofia, deşi tricolorele sunt campioanele continentale din 2012. „Nu plecăm cu şansa a doua, plecăm cu o şansă pe care o au toţi participanţii la Campionatele Europene Nu ne speriem de nimeni, nu plecăm de acasă cu locul doi sau trei. S-au văzut şi miracole, important e să ne facem treaba cât mai bine”, a spus Belu.

Laude pentru junioarele de la Deva
Antrenorul s-a arătat încântat de faptul că România va avea pe viitor două sportive bune la paralele, ambele fiind crescute şi la legitimate la CNS „Cetate” Deva. „Nu poate exista o echipă de junioare fără Laura Jurcă şi Andreea Iridon, pentru că sunt două fete cu mari posibilităţi la paralele, iar în economia echipei acest aparat este extrem de important. În lotul de junioare se află şi Asiana Peng (tot de la CNS „Cetate”), Anda Butuc, Andra Stoica, Andreea Ciuruşniuc. Nu am stabilit neapărat care este echipa care se va deplasa. Vom face o verificare, astfel încât să stabilim care vor fi cele cinci din echipă”, a explicat Belu. Campionatul European din 2014 va avea loc la Sofia (Bulgaria) între 14-18 mai, fiind înscrise gimnaste senioare din 37 de ţări şi junioare din 35. În total, vor participa 288 de gimnaste. La ediţia din 2012, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, iar cea de junioare a obţinut medalia de bronz.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

11 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

11 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

11 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

11 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

13 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

13 ore ago