Categories: Sport

Veşti bune pentru gimnastica deveană. Munteanu şi Stănilă, în lotul României pentru Euro 2014

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Andreea Munteanu (foto) şi Ştefania Stănilă, de la CNS CSS „Cetate” Deva, au fost nominalizate pentru participarea la Campionatele Europene care vor avea loc la Sofia, în luna mai. De asemenea, clubul CNS „Cetate” Deva va fi parte importantă din proiectul de parteneriat dintre Federaţia Română de Gimnastică şi OMV Petrom, care s-a semnat ieri, pentru dezvoltarea gimnasticii feminine româneşti.
Eforturi răsplătite
Munca de la antrenamente şi rezultatele internaţionale de valoare obţinute la debutul la senioare la primele concursuri din acest an le-au transformat pe Andreea Munteanu şi Ştefania Stănilă, de la CNS CSS „Cetate” Deva, în titulare ale Lotului României. Cele două sportive vor face parte din echipa de cinci gimnaste care va reprezenta România la Campionatele Europene de la Sofia, programate în perioada 12-25 mai. Competiţia din acest an din Bulgaria cuprinde concursul pe echipe şi competiţii individuale pe aparate şi la individual compus. România se va baza pe Larisa Iordache, Diana Bulimar, Ştefania Stănilă, Andreea Munteanu şi Silvia Zarzu, ultimele trei trecând din acest an la senioare.
Deva, între cele şase centre naţionale ale gimnasticii
Clubul CNS „Cetate” Deva va fi parte importantă din proiectul de parteneriat dintre Federaţia Română de Gimnastică şi OMV Petrom, care s-a semnat ieri, pentru dezvoltarea gimnasticii feminine româneşti. Parteneriatul se întinde pe perioada 2014-2016 şi prevede finanţarea pregătirii lotului olimpic şi a unui program naţional de selecţie la nivelul copiilor. Conform acestui program, circa 150 de copii cu vârste între 5 şi 9 ani vor fi triaţi din toată ţara şi vor intra în pregătire la şase centre regionale: Bucureşti (cluburile Steaua şi Dinamo), Deva, Oneşti, Timişoara şi Constanţa. Lotul feminin de gimnastică va beneficia prin intermediul acestui program de condiţii optime de pregătire, atât pentru sportive, cât şi pentru personalul tehnic şi administrativ, precum şi achiziţia de aparatură sportivă modernă.
Caravana campioanelor
Galonaţii antrenori Octavian Belu şi Mariana Bitang se vor implica direct în programul naţional de selecţie la gimnastica artistică feminină, alături de o serie de foste campioane olimpice, mondiale şi europene care vor încerca să-i atragă pe copii spre sportul, numărul unu a României. „Există un proiect naţional de selecţie care se va derula prin şase centre de selecţie, naţionale. În acest mod, se va încerca să se descopere copii de 6-7 ani capabili să facă gimnastică, pentru a fi apoi trimişi la centrele naţionale. De acolo, se vor pregăti în forma organizată, stabilită de federaţie, pentru competiţiile viitoare. Vor fi coordonatori locali, antrenori din zona respectivă, care sunt implicaţi în proiect. Aceşti antrenori şi coordonatori locali vor avea misiunea să perie tot ce este tineret, fete de vârstă preşcolară şi şcolară care sunt capabile să facă gimnastică. Vor merge în sate, în comune, în zone mai puţin vizitate de antrenorii care fac selecţii, în grădiniţe, în clasele I de la şcoli. La anumite perioade, aceşti copii vor fi vizionaţi de o comisie care va hotărî drumul lor mai departe”, a declarat Octavian Belu. Belu şi Bitang, alături de foste mari campioane, vor merge într-o caravană pentru atragerea micilor fetiţe către gimnastică: „Vom merge şi noi în ţară, vom însoţi şi vom lua cu noi foste campioane olimpice, mondiale şi europene în această caravană de selecţie naţională. Avem în proiect ca până la sfârşitul anului 2014, să fie deja structurate grupurile selecţionate şi orientate în zonele în care li se poate asigura masă, cazare, pregătire”, a spus Octavian Belu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago