Categories: Sport

Cinci gimnaste de la CNS „Cetate” Deva, în topul anului 2014

Ciprian Marinuţ

Jumătate dintre cele 10 locuri ale clasamentului celor mai bune gimnaste din România în anul 2014 sunt ocupate de sportive de la CNS „Cetate” Deva. Andreea Munteanu şi Alina Stănilă ocupă locurile doi şi trei de pe podium, Anamaria Ocolişan e pe locul şase, iar Laura Jurcă (foto) şi Andreea Iridon sunt pe poziţiile opt şi nouă. Lidera clasamentului este Larisa Iordache, singura gimnastă din România medaliată la Campionatul Mondial „China 2014”.

Performanţe valoroase
Cele cinci gimnaste ale clubului din Deva prezente în topul pe 2014 sunt componente ale Lotului Naţional şi au făcut parte din echipele de senioare şi junioare care au reprezentant România la cele mai importante competiţii ale anului. Prin participarea la aceste concursuri, ele au obţinut performanţe valoroase, atât cu echipele tricolore, cât şi la individual. Andreea Munteanu şi Ştefania Stănilă au făcut parte, alături de Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Silvia Zarzu, din echipa de senioare a României care a cucerit titlul continental la Campionatele Europene de la Sofia, în luna mai a anului 2014. La individual, din păcate, doar Larisa Iordache a reuşit să fie pe podium la europene, ea cucerind aur în finala de la sol, argint la bârnă şi bronz la sărituri. La competiţia similară a junioarelor, Andreea Iridon şi Laura Jurcă au fost liderele echipei României, care a fost medaliată cu bronz şi în plus au obţinut patru medalii în concursurile individuale. Laura Jurcă a cucerit argintul la individual-compus şi sărituri, iar Andreea Iridon şi-a trecut în palmares medalii de argint la bârnă şi sol. Apoi, la Campionatul Mondial din China, cea mai importantă întrecere a anului 2014, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Ana Maria Ocolişan au făcut parte, alături de Larisa Iordache, Silvia Zarzu şi Paula Tudorache, din echipa României care s-a clasat pe locul patru în lume. Şi la Mondialele de la Nanning (China), tot Larisa Iordache a fost lidera echipei României, ea cucerind două medalii individuale, argint la individual compus şi la sol. De asemenea, Larisa şi-a adjudecat trei medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha (sol, bârnă şi sărituri), precum şi câte una la Cupa Mondială de la Stuttgart (individual compus) şi Cupa Mondială de la Glasgow (individual compus). Pe baza acestor performanţe, Larisa Iordache a fost lideră în ierarhia feminină a gimnasticii româneşti întocmită de Federaţia Română de Gimnastică. Pe locurile următoare de pe podium s-au situat Andreea Munteanu şi Alina Stănilă, ambele CNS Cetate Deva. În continuare, ordinea în clasament a fost următoarea: 4. Silvia Zarzu (CSM Oneşti), 5. Diana Bulimar (CS Dinamo Bucureşti), 6. Anamaria Ocolişan (CNS Cetate Deva), 7. Paula Tudorache (CS Dinamo Bucureşti), 8. Laura Jurcă (CNS Cetate Deva), 9. Andreea Iridon (CNS Cetate Deva) şi 10. Anda Butuc (CSŞ 2 Bucureşti).

Premianţii anului la masculin şi aerobic
Marius Berbecar şi Corina Constantin au fost desemnaţi cei mai buni sportivi români ai anului 2014 la gimnastică artistică masculin şi gimnastică aerobică. Cel mai important rezultat internaţional al lui Marius Berbecar în 2014 a fost un loc patru în finala de la paralele, la Europenele de la Sofia. Oana Corina Constantin, laureata de la gimnastică aerobică, a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Cancun (Mexic), la trio şi grup, precum şi două de argint, cu echipa şi la individual.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

18 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

18 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

18 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

18 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

18 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

18 ore ago