Categories: Sport

Meciuri de baraj la „Cupa Big” a liceelor

Ciprian Marinuţ

Echipele de fotbal băieţi ale liceelor „Teglas Gabor”, „Sigismund Toduţă”, „Ion Mincu” şi „Pedagogic” din Deva au avut cele mai mici „cote” la startul „Cupei Big”, ediţia 2014, astfel că vor juca partide de baraj pentru a accede la turneul final. La ediţia a V-a a celei mai populare competiţii fotbalistice rezervate liceenilor, participă 10 echipe, iar şase dintre ele sunt calificate direct pe tabloul principal al sferturilor de finală, au anunţat ieri organizatorii.
Participare de sută la sută
Toate cele 10 licee din Deva şi-au confirmat prezenţa la ediţia 2014 a „Cupei Big”, deşi organizatorii au amânat cu aproape o lună startul competiţiei, pentru a nu se suprapune cu perioada de încheiere a mediilor şi cu vacanţa inter-semestrială. Astfel, turneul va avea loc între 20 şi 27 februarie, cu o lună mai târziu faţă de perioadele în care s-au derulat primele patru ediţii. Marius Dragomir, directorul Radio Big FM, principalul organizator al competiţiei, a afirmat că noua ediţie va fi una a surprizelor. „Ne bucurăm că în acest an, participarea este de sută la sută, întrucât toate liceele au răspuns prezent la invitaţia noastră. Am avut o surpriză imensă, când un licean mi-a spus că el aşteaptă încă din clasa a VII-a să joace la Cupa Big a liceelor şi că în acest an i se va împlini visul. Pentru el şi pentru ceilalţi participanţi, am pregătit premii atractive şi unele surprize. În plus, am schimbat regulamentul, fiind acceptaţi acum fără restricţii jucătorii legitimaţi, astfel că toţi cei născuţi după 1994 şi care sunt elevi pot participa, indiferent dacă sunt legitimaţi sau nu la cluburi de fotbal”, a spus, ieri, Marius Dragomir.
Două trageri la sorţi
Competiţia va începe cu meciurile de baraj, care se vor juca în data de 20 februarie 2014 de la orele 15.00 şi 16.00. Pentru accederea pe tabloul principal al sferturilor de finală, se vor duela echipele liceelor „Teglas Gabor”, „Sigismund Toduţă”, „Ion Mincu” şi „Pedagogic” din Deva, care au avut cele mai slabe rezultate la ediţiile anterioare. Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj va avea loc în cadrul conferinţei de presă programată în data de 30 ianuarie, de la ora 17.00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”. Tot atunci, se va efectua tragerea la sorţi pentru partidele din turneul final. Echipele calificate direct în etapa sferturilor de finală sunt: Colegiul Tehnic „Energetic”, Colegiul Tehnic „Transilvania”, Colegiul Naţional „Traian”, Grup Şcolar „Grigore Moisil”, Colegiul Naţional „Decebal” şi Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”. În urna sferturilor de finală vor mai intra şi câştigătoarele celor două meciuri de baraj.
Luni, 24 februarie şi marţi, 25 februarie, de la orele 15.00 şi 16.00, se vor disputa câte două partide din sferturile de finală. Câştigătoarele acestor dueluri vor juca miercuri, 26 februarie, tot de la orele 15.00 şi 16.00, în semifinalele competiţiei. Finalele se vor juca joi, 27 februarie, de la orele 19.00 şi 20.00. Toate meciurile vor fi găzduite de Sala Sporturilor Deva.
Competiţia se anunţă de foc, după ce la etapa locală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, desfăşurată în luna decembrie, nici una dintre echipele premiante în anii trecuţi nu a reuşit să depăşească faza grupelor, iar pe primele trei locuri s-au clasat grupările de la CN „Traian”, Liceul Pedagogic şi CN „Decebal”. Deţinătoarea titlului este echipa Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva, care, în finala din 2013, a învins formaţia Colegiului Tehnic „Energetic”.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago