Categories: Sport

Au talente, dar nu au bani

Ciprian Marinuţ

Jucătorii Jiului continuă să fie atractivi pentru antrenorii şi cluburile „specializate” pe creşterea tinerilor fotbalişti de perspectivă, deşi echipa din Petroşani se zbate în mocirla Ligii a IV-a şi este la un pas de desfiinţare.
Jucător de viitor
Cornel Graur are numai 15 ani, dar este unul dintre cei mai talentaţi jucători ai Jiului, el fiind şi golgheterul grupării din Valea Jiului în turul de campionat, cu cinci goluri marcate. Antrenorul alb-negrilor, Sorin Ghiţan, spune că elevul său a fost deja „ochit” de cunoscutul tehnician Ioan Sdrobiş şi de fostul mare jucător al Craiovei Maxima, Gheorghiţă Geolgău, ambii recunoscuţi descoperitori de talente. „Veţi mai auzi de acest jucător. Deja lumea se interesează de el. Este un băiat simplu din Lupeni, dar foarte talentat. Eu cred în el”, a spus Sorin Ghiţan.
Pericol de desfiinţare
Bucuria „inventării” unor jucători de calitate este umbrită pentru tehnicianul Sorin Ghiţan de situaţia financiară precară de la club. Antrenorul spune că nu mai suportă incertitudinea de la echipă şi că are de gând să renunţe. „Pe nimeni din afara clubului nu mai pare să intereseze situaţia echipei de fotbal Jiul Petroşani. Cei de la club îşi răcesc gura degeaba cu probleme existente, iar ajutorul nu vine de nicăieri”, a spus Ghiţan. Datorii la utilităţi şi neputinţa de a plăti vizele anuale ale jucătorilor sunt doar câteva dintre problemele care macină echipa. Antrenorul spune că va părăsi corabia, fiind sătul să-şi mai mintă propriii jucători cum că totul va fi bine. „Nu ştiu dacă voi mai rămâne sau nu la Jiul, dar un lucru ştiu sigur: nu mai pot continua să-i mint pe jucătorii care mă sună zilnic şi mă întreabă când vom începe pregătirile. Nu mai suport ca jucătorii să vină cu echipament şi bani de acasă sau să-i pun să-şi spele hainele. Dacă nu se va găsi nici o soluţie, probabil că desfiinţarea echipei este iminentă”, a spus fostul portar al Jiului, care are 104 meciuri jucate în prima Ligă şi peste 300 de partide jucate în Liga a II-a.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

22 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

22 de ore ago