Categories: Sport

„Cupa liceelor Big” devine metropolitană

Ciprian Marinuţ

Pornită la drum ca o competiţie a liceelor din Deva şi „îmbogăţită”, anul trecut, cu o formaţie din Hunedoara, „Cupa Liceelor Big” la fotbal devine din acest an „metropolitană”, întrucât va alinia la start şi o formaţie din Simeria. Astfel, opt echipe din cele trei localităţi ale judeţului se vor duela, cu pasiunea specifică adolescenţilor, pentru premiile consistente puse în joc la ediţia a VIII-a a competiţiei organizate de Radio „Big FM” Deva. Meciurile vor avea loc de luni, 22 februarie, până joi, 25 februarie, în Sala Sporturilor din Deva.

Unii s-au retras, alţii debutează
Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” şi Liceul Teoretic „Teglaş Gabor”, ambele din Deva, două dintre participantele tradiţionale la întrecere, au declinat invitaţia de a înscrie, din diverse motive. Astfel, organizatorii au fost puşi în situaţia de a apela la alte echipe şi cu sprijinul Inspectoratului şcolar Judeţean Hunedoara s-a reuşit trecerea pe lista de start a echipei de la Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria care va debuta în această competiţie. „Cei de la Energetic au invocat că au mulţi elevi navetişti care nu pot să se prezinte la meciuri de la ora 14.00, iar de la Teglaş Gabor nu am primit răspuns. Astfel, am apelat la o echipă din Simeria, astfel că, în premieră, la start se vor afla formaţii din trei localităţi ale judeţului”, a declarat Marius Dragomir, directorul postului de radio Big FM, principalul organizator al competiţiei.

Patru zile de fotbal şi premii pe cinste
În aceste condiţii, cele opt echipe participante la a şaptea ediţie a Cupei Big a Liceelor sunt: Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva, Colegiul Naţional „Decebal” Deva, Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă” Deva, Colegiul Tehnic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria şi Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Echipa din Hunedoara este deţinătoarea trofeului, după ce în finala de anul trecut a învins la penaltiuri Colegiul Naţional „Decebal” Deva. Competiţia va începe luni, 22 februarie, cu primele două sferturi de finală şi va continua marţi, 23 februarie cu celelalte două sferturi. Miercuri, 24 februarie vor avea loc semifinalele iar joi, 25 februarie, se vor desfăşura finalele. În primele trei zile, meciurile se vor disputa de la orele 14.00 şi 15.00, iar finalele de joi vor avea loc de la orele 19.00 şi 20.00. Ocupantele primelor patru locuri şi cei mai buni jucători respectiv golgheterul, cel mai bun portar şi cel mai tehnic jucător, vor fi recompensaţi cu premii speciale. La fel ca la precedentele ediţii, şi în acest an premiile vor fi consistente. „Componenţii echipei campioane vor primi câte un telefon mobil (smartphone). Cei care se vor clasa pe locul doi vor fi recompensaţi cu echipament sportiv complet, ocupanţii locului trei vor primi mingi de fotbal, iar cei de pe locul patru vor beneficia de bonuri valorice la un centru fitness din Deva. În plus, câştigătorii premiilor individuale vor fi recompensaţi cu premii speciale”, a afirmat Marius Dragomir.
Meciurile din cadrul ediţiei a VIII-a a „Cupei Big” a liceelor la fotbal, cea mai populară competiţie de acest fel din judeţ, vor fi conduse de arbitri  din cadrul Colegiului de Arbitri Deva.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago