Categories: Actualitate

Marian Munteanu: Cred că poliţiştii sunt implicaţi în jocuri politice

Cristina Ghenea

Şase dintre microbuzele operatorului de transport local Devatrans au rămas fără plăcuţe de înmatriculare, iar firma a acumulat amenzi de aproximativ 600.000 de lei pe parcursul lunii trecute, după ce poliţiştii au constatat că şoferii continuau să circule pe traseele din reşedinţa de judeţ, deşi nu au licenţă.

„Sunt abuzuri comandate de primărie”
Marian Muntean (foto), patronul Devatrans, susţine că măsurile luate de poliţişti sunt nişte abuzuri comandate de Primăria Deva. „Am contestat toate amenzile în instanţă şi i-am făcut denunţ penal primarului Mircia Muntean la DNA, iar împotriva şefului Poliţiei Locale Deva am făcut plângere penală la DIICOT Alba Iulia, pentru constituire de grup infracţional organizat, după ce ne-a ameninţat cu pistolul. În cele din urmă, am fost nevoit să-mi retrag toate maşinile de pe trasee. Tind să cred că Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi cei de la Rutieră sunt complici cu primarul şi sunt implicaţi în aceste jocuri politice”, a declarat, în conferinţă de presă, Marian Muntean.

„Sunt măsuri aplicate  pe temeiul legii”
În replică, reprezentanţii IPJ Hunedoara susţin că măsurile au fost aplicate în temeiul legii. „La solicitarea celor de la Poliţia Locală, reprezentanţii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipale Deva au ridicat plăcuţele de înmatriculare ale microbuzelor firmei respective. Potrivit legii, aceasta este o măsură administrativă pe care rutieriştii sunt obligaţi să o ia la solicitarea Poliţiei Locale, în baza procesului verbal de constatare a contravenţiei, care a fost întocmit. De altfel, acest proces verbal este valabil până când instanţa de judecată stabileşte contrariul, deci nu este vorba despre nici un fel de joc politic sau de acţiuni dictate cu un anumit interes”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc iar zvonerii că un personaj de la noi are ceva probleme cu o consilieră…

9 ore ago

Bulina albă

Ancuța Suciu, managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a depla­sat personal la sediul Unifarm…

9 ore ago

Bulina neagră

Camil T., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic de…

9 ore ago

Controversata lege care amnistiază evaziunea sub un milion de euro, promulgată de Klaus Iohannis ­

Președintele Klaus Iohannis a pro­mulgat legea inițiată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă prin care…

9 ore ago

Așa, să tot înveți! Școală cu dotări moderne în comuna Gurasada

Magdalena Șerban Pentru modernizarea sistemului școlar în România, prin Planul Na­țio­nal de Redresare și Reziliență…

9 ore ago