Categories: ActualitateFlash

Microbuzele Devatrans circulă legal sau ilegal în Deva?

Sorina Popa

Scandalul dintre operatorul de transport local Devatrans şi Primăria Deva durează de ani de zile, dar ieri, lucrurile au luat o întorsătură urâtă. Salariaţi ai primăriei reşedinţei de judeţ de la Serviciul Transporturi şi trei echipaje de la Poliţia locală au oprit în trafic zeci de microbuze care efectuează transport local în municipiul Deva.
Potrivit lui Alin Rădoane, şeful Poliţiei Locale Deva, microbuzele aparţinând firmei Devatrans au fost găsite în neregulă. „Şoferii acestei firme nu au putut prezenta copie după licenţa de transport public local pentru municipiul Deva. Ca atare, li s-a atras atenţia că dacă efectuează acest serviciu fără să aibă documentele necesare, riscă să fie amendaţi”, a declarat Alin Rădoane.

Acoperă doar două trasee, din patru
„Cei de la Devatrans au încălcat în mod flagrant contractul de concesiune nr. 435/2005, deoarece ei nu mai efectuează un transport public local, ci unul privat. Asta, pentru că SC Devatrans efectuează transport pentru hypermarketul Real, dar de acest serviciu nu au parte doar salariaţii de la Real, aşa cum ar trebui, ci şi alţi cetăţeni. Pe lângă acest lucru, din patru trasee pe care le avea de acoperit în Deva, societatea respectivă nu asigură decât două dintre ele. Ca atare, Primăria Deva a retras licenţa de transport pentru această firmă. Nu este vorba despre nici o răzbunare, ci doar despre relaţia contractuală pe care transportatorul n-a respectat-o şi, prin urmare, primăria a anulat-o”, a declarat Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva.

„Este un abuz al primarului”
Marian Muntean, patronul firmei Devatrans, a declarat că „este un abuz al primarului Devei, să îmi interzică să fac transport local în municipiu. Trebuia să existe o hotărâre de consiliu, ca să mi se anuleze licenţa de transport. Am şapte procese cu Primăria Deva în legătură cu situaţia asta. L-am reclamat şi la DNA pe primar, pentru abuz în serviciu”, a afirmat Marian Muntean.

Trebuie organizată o nouă licitaţie
În replică, primarul Mircia Muntean declară că problemele Primăriei Deva cu firma Devatrans nu sunt de dată recentă, ci ele au început din anul 2009, când societăţii respective i-a expirat contractul de concesiune a transportului public în municipiul Deva. De atunci, afirmă edilul şef, patronul de la Devatrans blochează rezolvarea acestei situaţii, o nouă licitaţie pentru serviciul respectiv neputând să fie organizată.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago