Mai sunt instituţiile publice ale poporului?

Devine mai mult decât jenant de deranjantă slugărnicia posturilor publice de radio şi televiziune faţă de Cotroceni şi guvernul actual! Politizarea totală a postului public de televiziune duce la o situaţie de-a dreptul incredibilă într-o lume democratică, în care printre principalele valori, se regăsesc libertatea cuvântului şi a presei, situaţie în care, reprezentanţii puterii actuale sunt lăsaţi să-şi dea măsura maximului tupeu de care sunt capabili. Iar aici se include, pe lângă blamarea mogulilor şi presei care a mai rămas neobedientă puterii, şi tupeul portocaliilor, care se răţoiesc la moderatori, de parcă aceştia ar fi de vină de dezastrul în care se află acum ţara, şi care fac un mişto de om needucat, necivilizat, faţă de partenerii de emisiune şi de telespectatorii care mai au naivitatea să se uite-n gura unor băsişti autişti, trimişi să strice emisiunile televizate, ce ar putea să deranjeze vreun potentat al momentului!
Din păcate, prezenţa disproporţionată în favoarea puterii pe toate posturile publice de televiziune, propaganda deşănţată, prin care guvernanţii actuali prostesc populaţia cum că e foarte bine când trăiesc extrem de rău, toate acestea duc la o dezinformare globală, care are un singur obiectiv: perpetuarea eternă şi în mod samavolnic la putere a clanurilor băsiste!
Interesant este şi cum au puit posturile publice de radio şi televiziune! Din două posturi (TVR 1 şi TVR 2) care existau, iniţial, la prima lege a audiovizualului, când s-a pus şi problema finanţării lor obligatorii, până şi din banii surzilor şi ai întreprinderilor falimentare, s-a ajuns la nu mai puţin de… şapte! ŞAPTE POSTURI PUBLICE DE TELEVIZIUNE CONTROLATE DE STAT, adică, de către actuala putere! Şi toate, plătite din bani publici, din banii omului de rând şi din taxa radio-tv, pentru care TVR-urile (iar aici intră şi cele cinci posturi regionale!) nu numai că nu prea mai aduc vreun folos spiritual cuiva, dar mai fac şi deservicii majore, prin manipulările în favoarea băsiştilor! Căci prin prezentarea edulcorată a realităţii, TVR deturnează conştiinţe şi siluieşte Constituţia, deontologia rămânând aici doar un cuvânt de care se folosesc, făţarnici, numai când le convine!
Articolul 31 din Constituţie, referitor la dreptul la informaţie, este făcut arşice de către posturile publice de radio şi televiziune!
Aliniatul (5) al articolului amtintit, care stipulează expres că serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome şi că ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante, exercitarea dreptului la antenă, este interpretat doar în favoarea puterii băsiste, opoziţia fiind rara avis pe ecrane!
TVR nu numai că face concurenţă neloială celorlalte posturi naţionale de televiziune, dar face şi o risipă enormă de bani publici pe tot felul de inepţii, iar numărul angajaţilor TVR şi salariile mult mai mari decât cele de la omologii privaţi nu se justifică! Numărul de salariaţi ai posturilor publice de radio şi televiziune depăşeşte numărul de lucrători pe care i-au avut, la un moment dat, IMGB, uzinele Republica, 23 August ori alte mari fabrici, care chiar prestau ceva util societăţii româneşti! Iar ce acuzaţii se îndreaptă contra TVR sunt valabile şi pentru radioul public, şi acesta, multiplicat în numeroase posturi, pe care nu le mai ascultă cam nimeni. Valorile pe care le pretind posturile publice de radio – credibilitate, calitate, independenţă, respect faţă de public – au rămas doar pe hârtie şi se mai pot regăsi scrise numai pe siteul Radio România, în rest – cum zicea Shakespeare, e doar tăcere…
Cred că se impune să gândim o lege prin care să se abroge obligativitatea plăţii de către populaţie şi firme a abonamentelor radio-tv iar emisiunile să fie codate! Nimeni nu mai trebuie obligat (om de rând sau firmă) să plătească vreun ban pentru nişte servicii execrabile, subordonate puterii actuale! Este inacceptabil să mai şi plăteşti, ca să fii prostit pe faţă, pentru servicii de care NU VREI să beneficiezi sau pentru nişte servicii care-ţi fac deservicii!
                         
Laurenţiu Nistor,
deputat în Colegiul Uninominal nr. 1 Brad-Valea Mureşului, preşedintele organizaţiei judeţene PSD Hunedoara

MesagerulHunedorean

View Comments

  • nistor laurentiu stai la deva si pazeste oile lui molot cu avram si ioan rus
    asta o sa faci umratorii 4 ani
    sa va fie rusine slugilor

  • Ce legatura are articolul cu colegiul pe care-l pastoresti??? Ca de obiceti bati campii tov. Nistor. Esti penibil...Cand a fost psd-ul la guvernare in 2000 n-ai guitat asa tare sa se abroge plata abonamentului. Acuma vii? Cam tarziu.Ceva concret ce ne spui? Bla, bla,bla...

  • Spune la cati ani ai facut facultatea? oare la 53 de ani? Nu te mai da filozof ca esti penibil. Huo

  • ALO!!! ORACOLUL DE LA SOIMUS !!!!
    Posturile publice "AU PUIT" sub directa obladuire a PSD(fost PDSR)si aliatul de nadejde aripa socialista a PNL, ca despre PC, nu pot zice decit ca este o cooperativa profitoare, care se agata, ca si capusele de cei care spera ei vor obtine ceva voturi pentru a accede la putere!
    Asta e politica , ati fost prosti, ati pierdut puterea , acum pupati-l in partea dorsoventrala pe "Motan"si ziceti mersi ca va ajuta in razboiul mediatic cu antenele !!!!
    PINA CIND??? Ramine de vazut!!! Ca pe astea cu TRADARILE le au !!!!

  • Cit despre intrebarea , oracolului???"Mai sunt instituţiile publice ale poporului?"
    Eu zic, ca, NU !
    Nu au fost si nici nu vor fi ... curind!
    Hai sa ne aducem aminte .
    Ce e poporul... ?
    -"NORODUL" !!!!
    "Si nu tagma jefuitorilor"- de bani publici !!??!!

  • Dle Nistor, va rog sa analizati lucrurile la rece si sa nu faceti jocurile actualilor moguli de presa. PSD nu a fost in stare sa aiba un post TV, un radio sau un ziar credibil. V/ati aliat cu Antenele. Acum va este bine, dar daca nu castigati alegerile si Felix se alatura, cum ii sta in caracter, celor de la care obtine avantaje? O sa fie impotriva PSD si atunci ce/o sa faceti? Veti striga ca e mai bun TVR? Da, TVR are profesionisti (chiar si in manipulare). Dati/le voie profesionistilor sa faca treaba, obiectiv, si vom avea de castigat. Daca urmariti stirile, veti remarca faptul ca TVR mai are si alte subiecte. Cred ca se impune o conduita profesionala a stirilor, pe care doar politicul o poate impune, prin consens general. Altfel, veti tipa, ba PDL, ba PSD, ba PNL ca TVR manipuleaza. Cat despre taxa audio/TV (cat doua beri bune) lasati/o acolo unde e, pentru ca nu toata lumea are bani de televiziune prin cablu sau satelit, ca la oras.

  • Mult iubite si stimate tov.secretar PCR Nistor Laurentiu. Impreuna cu Ioan Rus de la Petrosani, alta scarba comunista, sunteti rusinea politicii hunedorene. N-o spun eu o spun masele care cica daca v-ar prinde v-ar intreba de ce prietenul secretar de PCR Ioan Rus este coleg de pahar, chefuri, deplasari si afecri cu Ridzi Tiberiu? oare de ce? De aia, ca sa se mire prostii? Prosti, prosti, da multi Nistore. La Petrosani o sa castigari centru la covrig. Pariem? In rest, esti baiat bun? Mai vinzi branza la piata? vin sa iau un kil. Cu rosii, ba, cu rosii, ca esti rosu date dracu...

  • Papagaluleee du-te si mai trage-ti o icoana la Soimus, ca ai o faţă de îngeraaaaş(cu cornite) mai mare dragul.Securistuleeeeeeeee te mai alege Aghiuta....

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

35 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

20 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

21 de ore ago