Lunea, ziua accidentelor pe şosele

Cristina Ghenea

Reprezentanţii Serviciului Rutier au tras linie după încheierea primelor patru luni ale acestui an, şi au constatat că numărul evenimentelor rutiere grave, produse pe şoselele din judeţ, sunt în continuă scădere. Din ianuarie şi până la sfârşitul lunii aprilie, s-au produs 54 de accidente grave de circulaţie, cu 19 mai puţine decât cele înregistrate în perioada similară a anului trecut.

Consecinţele rămân tragice

Deşi numărul lor este în scădere, efectele evenimentelor rutiere rămân, în continuare, tragice. Opt persoane şi-au pierdut viaţa în accidentele de circulaţie din primele patru luni ale acestui an, în timp ce alte 47 au ajuns cu răni grave la spital. „Faţă de perioada similară a anului 2011, s-au înregistrat cu şase decese mai puţin şi au fost cu 28 de persoane grav rănite mai puţine. De asemenea, din ianuarie şi până la sfârşitul lui aprilie, 23 de persoane au fost rănite uşor în urma unor accidente grave, cu 15 persoane mai puţine decât anul trecut”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Acesta a adăugat că 2012 este al treilea an consecutiv când Serviciul Rutier Hunedoara reuşeşte, prin măsurile întreprinse, să reducă numărul accidentelor de circulaţie grave şi a consecinţelor acestora.

Cele mai multe se produc în prima zi a săptămânii

Poliţiştii au efectuat o analiză a producerii acestor accidente, şi astfel au stabilit că evenimentele rutiere grave se produc cel mai des lunea. Şi, dacă în prima zi a săptămânii se înregistrază, în medie 11 accidente, următoarele în top sunt zilele de vineri – cu 9 evenimente, urmate de  miercuri şi joi – cu opt. Duminicile sunt, din acest punct de vedere, cele mai liniştite. O altă statistică arată că orele negre sunt între 14 şi 22. Totodată, cele mai multe accidente rutiere grave sunt înregistrate în mediul urban.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.