Categories: ActualitateFlash

Hunedoara, locul 3 pe ţară la scăderea numărului de accidente rutiere grave

Cristina Ghenea

Potrivit unui bilanţ întocmit de Serviciul Rutier al judeţului, Hunedoara a înregistrat în 2012, pentru al treilea an consecutiv, o scădere a numărului de accidente grave de circulaţie.
Faţă de anul precedent, în 2012, numărul accidentelor grave pe şoselele judeţului a scăzut cu 12 la sută. S-au înregistrat cu 10 la sută mai puţini morţi în accidente rutiere şi cu 17 la sută mai puţini accidentaţi grav. Cu toate acestea, 49 de persoane şi-au pierdut viaţa anul trecut, în cele 230 de evenimente tragice înregistrate pe arterele rutiere din judeţ.

Viteza şi neatenţia, principalele cauze ale accidentelor
La fel ca şi-n anii trecuţi, principala cauză generatoare a accidentelor a fost, şi în 2012, viteza excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum. Peste 20 la sută dintre accidentele produse anul trecut au avut la bază această cauză, în timp ce 18 la sută dintre evenimentele rutiere s-au produs pe fondul traversărilor neregulamentare a străzii, de către pietoni, iar 11 la sută au fost cauzate de neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Potrivit reprezentanţilor IPJ Hunedoara, în 2012, cele mai multe accidente rutiere s-au înregistrat în zilele de luni şi sâmbătă, între orele 22 şi 6, pe drumurile naţionale şi în reţeaua stradală a judeţului.
„Comparativ cu anul 2009, s-au înregistrat cu 100 mai puţine accidente grave de circulaţie, ceea ce procentual reprezintă o scădere cu 31 la sută a numărului acestora. De asemenea, faţă de aceeaşi perioadă, numărul persoanelor decedate în astfel de evenimente a fost cu 16 mai mic, adică a scăzut cu 25 la sută, iar numărul persoanelor grav rănite în urma producerii accidentelor rutiere a scăzut, de asemenea, cu 24 la sută, fiind cu 79 mai mic decât cel înregistrat în 2009. Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm scăderi la toţi indicatorii de analiză a riscului rutier, judeţul nostru situându-se pe locul trei pe ţară la scăderea numărului de accidente grave de circulaţie, iar acest obiectiv rămâne, în continuare, o prioritate pentru poliţiştii rutierişti”, a precizat comisarul şef Dan Micu (foto), şeful Serviciului Rutier Hunedoara. Acesta a adăugat că în 2012, au fost organizate peste 2.000 de acţiuni de control pe şoselele din judeţ, în urma cărora au fost constatate aproximativ 59.000 de fapte ce presupun sancţionarea prin contravenţie, astfel că valoarea totală a amenzilor aplicate anul trecut s-a ridicat la 9,6 milioane lei.

Cu peste 13.000 de maşini mai mult decât în 2009
Dacă în 2009, în judeţ erau înmatriculate 105.066 de vehicule, la sfârşitul anului trecut, parcul auto înregistra cu peste 13.000 de maşini mai mult, adică un total de 118.561 de vehicule înmatriculate. Poliţiştii au mai precizat că, faţă de acelaşi an, în afara faptului că în decembrie 2012 s-a deschis tronsonul Şoimuş – Simeria Veche a autostrăzii A1 în lungime de 14,8 kilometri, infrastructura judeţului a rămas aceeaşi.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Felicitari d-le Dan MICU!Daca toti politistii ar fi profesionisti ca dumneata,multe lucruri in tara asta s-ar indrepta spre normalitate.

  • dle zoon politikon de ce nu i pupi in fund direct,si nu te mai screme pe aici , crezi ca din cauza lui bovina asta a scazut numarul e accidente, esti naiv absurd mai omule

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago